Carlito Fermino scoorde namens Ter Leede met zijn tweede treffer de mooiste van de productieve middag bij DHSC (Archieffoto PR Ter Leede)

Sassenheim – Na de 2-1 nederlaag in het midweekse inhaalduel bij BOL kreeg Ter Leede zaterdagmiddag bij DHSC de mogelijkheid om zich te revancheren voor dit onnodige verlies. Dat lukte rood-geel boven verwachting. Binnen zestien minuten stond er al een 0-5 tussenstand op het scorebord, waarna de doelpuntenproductie met de regelmaat van de klok werd opgevoerd. Na een 1-6 ruststand rolde er in het tweede bedrijf opnieuw een 1-6 uit de bus. Met een 12-2 overwinning schreef Ter Leede in Utrecht clubgeschiedenis.

Dirk Hoekstra opende al in de tweede minuut met een rake kopstoot het bal, waarna een vrije trap van Thijs Timmermans de score op 0-2 bracht. Ter Leede kreeg vervolgens ruim baan tegen een uitermate zwak opererende thuisploeg.  Achtereenvolgens Mike van den Steenhoven, Marc de Kruijs en Boy Tetteroo voerden de score binnen een mum van tijd op naar 0-5. Dat DHSC niet veel later ook aan scoren toekwam, betekende dat er na twintig minuten spelen al zes treffers vielen te noteren.

De doelpuntenproductie stokte hierna even, maar toen Mike van den Steenhoven binnen de beruchte lijnen werd neergelegd, tekende Ter Leede-captain Tomas Arroyo na 35 minuten voor de 1-6. Deze tussenstand stond na de thee niet al te lang op het scorebord, omdat Jeffrey van Kempen al binnen twee minuten het leer van grote afstand in de kruising joeg (1-7). Dat DHSC na een overtreding van Ter Leede-goalie Daan Prins vanaf elf meter tot 2-7 terugkwam deerde Ter Leede niet. Vervolgens pikte ook Carlito Fermina  zijn goaltje mee, waarna invaller Steven Wajer de 2-9 binnenschoof tegen het totaal ontredderde DHSC.

Voor de 10-2 was opnieuw een andere speler verantwoordelijk. Invaller Stijn van Biezen mocht zich na 74 minuten als volgende speler laten feliciteren. Vervolgens was het Carlito Fermina die met een fantastische omhaal de mooiste goal van de middag liet noteren. In de ultieme slotfase maakte Luc de Kruijs het dozijn vol in deze voor roodgeel historische wedstrijd.

Ter Leede neemt het over een week in eigen huis op tegen Hollandia uit Hoorn. Die ploeg strijdt nog volop om een periodetitel en zal de punten dus graag mee willen nemen op De Roodemolen. Aftrap om 17.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in