Marc de Kruys scoort namens Ter Leede wel bij Hollandia, maar dat is onvoldoende voor de winst (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Na de 2-0 winst op DHSC van een week eerder, legde Ter Leede zaterdagavond in Hoorn een visite af bij Hollandia dat voor aanvang van het duel met vijftien punten over drie punten meer beschikte dan de formatie van Niek Oosterlee. Bovendien heeft de Hoornse formatie nog een inhaalduel tegoed. Zaak voor Ter Leede om de punten te bemachtigen in een afdeling waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen. Mede gezien het feit dat de dertiende plaats op de ranglijst niet bepaald een plek is waar de ploeg van Niek Oosterlee graag wil verblijven. Uiteindelijk leek rood-geel de volle buit te pakken aan de boorden van het IJsselmeer. Op de valreep ging er echter een streep door de 1-2 voorsprong omdat Hollandia in de ultieme slotfase alsnog op gelijke hoogte wist te komen (2-2).

Op het ongebruikelijke tijdstip van zeven uur ’s avonds werd er afgetrapt op een van de bijvelden van sportcomplex Julianapark omdat het hoofdveld door de overvloedige regenval onbespeelbaar bleek. Nadat Hollandia de eerste mogelijkheid had gekregen, was het Ter Leede dat in de openingsfase driemaal flink aan de Hoornse poort rammelde. Die mogelijkheden waren echter niet besteed aan Carlito Fermino en Luc de Kruys.

Ter Leede, in eerste intantie de bovenligende partij, zag Hollandia gaandeweg de eerste helft wat beter in de wedstrijd komen. In een gelijkopgaand fase bleken doelpunten dan ook een schaars artikel op deze herfstavond. Na een half uur dreigde Ter Leede weer eens via Tim Bloemendaal. Op aangeven van Dirk Hoekstra verdween het leer echter net naast de goal. Iets dat dezelfde speler even later opnieuw overkwam.

In een duel dat het aanzien waard bleef, was het kort voor rust alsnog raak voor Ter Leede toen Luc de Kruys het leer inleverde bij broer Marc. Deze kroop knap voor zijn man om vervolgens de 0-1 tegen de touwen te werken. Een op dat moment verdiende voorsprong gezien het vertoonde spel. Een verdubbeling van die voorsprong zat er ook nog in. Holandia-goalie Bakker voorkwam erger voor zijn ploeg door een uitstekende ingreep.

Met die krappe marge op zak was het voor Ter Leede zaak om na de thee de draad weer op te pakken. Dat lukte echter niet omdat Hollandia al snel langszij kwam. Handenbindertje Niels Koster liet vanaf rechts een voorzet los, waarna Dennis Jansen eerst zijn directe tegenstander uitspeelde om daarna succesvol uit te halen (1-1). In het vervolg van de tweede helft kregen beide ploegen kansen, waarna het weer Ter Leede was dat na 72 minuten op voorsprong kwam via Carlito Fermina.

Hoewel Hollandia trachtte de gelijkmaker te forceren bleef Ter Leede overeind. De mogelijkheden waren daarbij voor de bezoekers die in de slotfase twee goede kansen kregen om het duel definitief te beslissen. Omdat dit niet gebeurde liep Ter Leede de volle buit alsnog mis. In de zesde minuut van de toegevoegde tijd sloeg Hollandia op bijna identieke wijze als bij de eerste goal toe. Met Koster als aangever was het dit keer Jim Broers die een half afgeslagen voorzet vanaf de rand van de zestien op de pantoffel nam om vervolgens goalie Daan Prins het nakijken te geven (2-2).
Nauwelijks een minuut later zat het voor Ter Leede uiteindelijk teleurstellend verlopen duel erop.

Ter Leede kan zich over een week revancheren voor deze remise als in eigen huis de enige bollenderby in de Vierde Divisie tegen SJC op het programma staat. Aftrap op De Roodemolen om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in