Teylingen – De gemeenteraad heeft donderdag de begroting van het vuilafvoerbedrijf VAB goedgekeurd en dat is inclusief de aankoop van de spoorwoning op het afvalterrein aan de ’s Gravendamseweg in Voorhout.

FvD kwam met een motie en amendement om de woning vanwege de historische waarde te behouden. Zowel de motie als het amendement haalde het niet omdat wethouder Hooij aangaf dat er de komende jaren van sloop sowieso geen sprake zal zijn omdat deze woning onderdeel uitmaakt van een 2 onder 1 kap en de andere eigenaar nog lang niet van plan is te verhuizen.

1 REACTIE

  1. Wat een goede zaak. Daar denken ze helaas in Hillegom heel anders over waar steeds meer monumentale panden gesloopt worden omdat er niet tijdig wordt ingegrepen om dit te voorkomen. Java Gebouw aan de Van Den Endelaan. Ook de markante gevel wordt niet behouden. Moest wijken voor een tijdelijke parkeerplaats????
    Sinds 1906 staat aan de Wilhelminlaan Villa Casa Cara, in 1929 omgedoopt tot: Santwyck. Ook Villa Sandwyck gaat eraan. Wat komt er in de plaats, ik hou mijn hart vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in