Teylingen – In de commissievergadering waren recent nog veel vragen over het omzetten van het Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek naar de BV MeerVab. Donderdag tijdens de raadsvergadering bleken de meeste vragen naar tevredenheid te zijn beantwoord door portefeuillehouder Heleen Hooij.

Wel werd er een wijzigingsvoorstel ingediend door alle partijen over een evaluatie na omzetting. Daarbij wordt gekeken of de doelstellingen van de gemeenten wel gehaald worden. Wethouder Heleen Hooij merkte nog wel op dat dit soort wijzigingen binnen een gemeenschappelijke regeling wel met 2/3 meerderheid binnen de 5 deelnemende gemeentes moet worden bereikt. Zoals het er nu uit ziet gaan3 van de 5 gemeentes akkoord zonder de door de gemeente Teylingen gewenste aanvulling op het oorspronkelijke voorstel.

Desalniettemin wil de raad dat wethouder Hooij zich sterk maakt om de andere gemeentes mee te krijgen zodat het voorstel inclusief het Teylingse amendement gaat worden aangenomen.

3 REACTIES

  1. Artikel gelezen, maar waar gaat dit over? Als inwoner heb ik nog nooit gehoord van Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek. Dit artikel maakt het niet duidelijker.

  2. Dat is het bedrijf bij Piet Gijs spoorovergang rechts af daar gaat het afval heen wat door de gemeentelijke reinigings dienst wordt opgehaald bij de burgers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in