Streek – Voor de lagere standaardelftallen stond zaterdagmiddag het laatste duel in de poulefase van de KNVB beker op het programma. Daarmee sloten de vier regioclubs Teylingen, Warmunda, Van Nispen en SJC zaterdag  tevens de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen af. De nieuwe voetbaljaargang gaat immers over precies een week van start. Een goede graadmeter dus hoe de betreffende teams er zo kort voor de competitiestart voor staan.

Op de Roodemolen troffen Teylingen en SJC zaterdag elkaar in een heuse streekderby. Van enige spanning was al snel geen sprake meer. Teylingen drukte het klasseverschil via goals van Dani Hoogkamer (strafschop) en Rick Prange na iets meer dan een kwartier in een 2-0 voorsprong uit. De 3-0 in de slotfase van het eerste bedrijf van de voet van Pacal de Ridder  bepaalde de ruststand op 3-0. Na de thee deed eerst Melvin van Stijn daar nog een schepje bovenop, waarna invaller Nick Abels met twee doelpunten het halve dozijn volmaakte (6-0). Teylingen bekert door deze overwinning door. SJC kan zich volledig gaan richten op de competitie.

Teylingen komend seizoen opnieuw uitkomend in de  4e klasse A, opent het seizoen volgende week in eigen huis met een duel tegen AVV Alphen.

SJC, na de degradatie van vorig seizoen in de nieuwe voetbal jaargang uitkomend in de Vijfde Klasse A, opent het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen het Deltse DVC.

Warmunda streed zaterdagmiddag in eigen huis samen met Vredenburch om poulewinst. Voor de Warmonders was winst geboden om verder te bekeren. Binnen de kortste keren zette Sohrab Safi de thuisploeg met de 1-0 op het goede spoor. Kort voor de thee deed de formatie uit Rijswijk echter iets terug. De 1-1 halverwege werd na een klein uur omgezet in een 1-2 voorsprong voor de bezoekers. Sohrab Safi bracht de spanning met nog een kwartier te gaan volledig terug met de 2-2. Verder kwam Warmunda niet, waardoor het bekeravontuur er voor de Overbos-bewoners op zit.

Warmunda, volgend seizoen eveneens uitkomend in 4A, opent het seizoen volgende week in Zoeterwoude bij SJZ.

VanNispen kreeg in eigen huis bezoek van Siveo’60. De Zilker formatie kwam al snel op een 1-0 voorsprong, warna de gelijkmaker kort voor de thee alsnog door de thuisploeg ongedaan werd gemaakt. De 2-1 halverwege werd na een uur spelen via twee doelpunten uitgebouwd naar een 4-1 voorsprong. Twee goals van de bezoekers uit Zegveld, die overigens in de slotfase vielen, zorgden nog voor een paar spannende minuten, maar verder liet Van Nispen het niet komen. Omdat Nicolaas Boys in eigen huis met 6-0 gehakt maakte van Sportief is Van Nispen met zes punten als tweede geeindigd in haar poule. Desondanks is uitschakeling in de beker een feit. De vier Zilker treffers kwamen deze middag op naam van Joris Aartman, Jeffrey van der Geest, Rico Geerlings en Koen Damen.

Van Nispen, komend seizoen uitkomend in de Vierde Klasse B van het district West I, opent het nieuwe seizoen over zeven dagen met een thuiswedstrijd tegen Jong Hercules.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in