Streek – In de lagere afdelingen kwamen Teylingen, Warmunda en Van Nispen deze zaterdag in actie. Voor kampioen SJC resteert nog slechts het slotduel tegen Kickers’69. De Jeroensclub komt echter pas op 18 mei weer in actie.

Koploper Teylingen kreeg op De Roodemolen bezoek van het Boskoopse Floreant. Binnen vijf minuten stond de 1-1 al op het scorebord. Dennis van den Nouland verzorgde al na twee minuten de 1-0, waarna het evenwicht kort hierna weer hersteld was. Vervolgens was het wachten tot na de thee voor er weer gescoord werd. Al snel tekende Jay Berk voor de 2-1, waarna Melvin van Stijn acht minuten na de doelwisseling de 3-1 voor zijn rekening nam. Floreant maakte er halverwege het tweede bedrijf weer een wedstrijd van door tot 3-2 terug te komen. Verder liet de koploper het niet komen. Omdat ook naaste concurrent Oegstgeest de drie punten pakte door met 0-3 te winnen bij Alphen, blijft Teylingen met een puntje voorsprong de ranglijst in 4A aanvoeren.

Teylingen gaat over zeven dagen op bezoek bij degradatiekandidaat Sporting Leiden. Normaliter moet dat duel drie punten opleveren voor de ploeg van Rob Jonkman. Aanvang om 14.30 uur.

Ook Warmunda verscheen in eigen huis aan de aftrap. Tegen Stompwijk’92 leverde dat een duel op waarin beide ploegen het net niet wisten te vinden. Door deze remise werkte Stompwijk’92 zich net boven de p/d streep uit. Warmunda heeft met nog drie duels voor de boeg nog even zovele punten nodig om buiten schot te blijven voor wat betreft de nacompetitie. A.s. zaterdag gaat Warmunda in Leiden op bezoek bij Roodenburg dat eveneens over 34 punten beschikt en zich daarmee in dezelfde positie bevindt als de formatie uit Warmond. Op Sportpark Noord wordt om 14.30 uur afgetapt.

Van Nispen, dat nog volop betrokken is in de strijd om de nacompetitie te ontlopen, ontving Vlug & Vaardig. Tegen de als vijfde geklasseerde gastheren dienden de punten in De Zilk te blijven om de kans op (direct) lijfsbehoud te behouden. Op sportpark Wassenaar  werd het publiek getracteerd op een waar doelpuntenfestijn. Jammergenoeg trok Van Nispen daarbij met 4-5 aan het kortste einde. Hierdoor is de kloof met United/Davo, dat zich net boven de rode streep bevindt, met nog drie wedstrijden te gaan, opgelopen tot vier punten.

Voor Van Nispen staat over zeven dagen het uitduel bij directe concurrent Atletico Amsterdam op het programma. Die dag telt alleen winst voor de Zilkse formatie.  Aanvang 15.00 uur

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in