Teylingen – Het gemeentebestuur van Teylingen wil de komende jaren 1.000 bomen planten. Budget is er echter niet. Om de kosten te beperken wordt daarom aangehaakt bij initiatieven van particulieren en organisaties als MEERgroen en MeerBomenNu. Ook kunnen ieder najaar gratis kastanjes en eikels worden verzameld in de gemeente.

De Partij voor Teylingen bood deze week de eerste vijf van deze bomen aan. Tijdens de commissievergadering Ruimte liet fractievoorzitter Joep Derksen weten, dat hij vijf gesnoeide wilgentakken in het water had gezet om wortels te vormen.

Derksen overhandigde de vijf wilgenboompjes aan wethouder Heleen Hooij. Ze worden geplant in het Klein Overbosch in Voorhout. 

1 REACTIE

  1. Geen geld om 1000 bomen te planten? Op 18 maart a.s. delen Stichting MEERgroen en de Gemeente Teylingen aan de Menneweg 5000-8000 jonge bomen gratis uit aan particulieren die hun tuin willen vergroenen. Wat let de Gemeente om 1000 of meer bomen hiervan voor eigen gebruik af te nemen en te planten? Wat mij betreft mag de Gemeente al deze bomen planten in gemeentegrond. Laat particulieren maar hun eigen bomen betalen en planten in hun tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in