Sassenheim – Het restant van de op 9 maart j.l. bij een 1-0 tussenstand gestaakte derby tussen Teylingen en Warmunda is afgelopen dinsdagavond op sportpark De Roodemolen uitgespeeld. Kort voor het laatste fluitsignaal zorgde een onbesuisde actie van Teylingen-aanvaller Pascal de Ridder ervoor dat Warmunda verdediger Menno van Noort met een dubbele beenbreuk naar het ziekenhuis diende te worden afgevoerd. Dat trieste voorval was reden voldoende om  de wedstrijd hierna niet meer  te hervatten.

Teylingen hield in de nog resterende speeltijd stand en sleepte door de 1-0 die Joey van den Berg zeventien dagen eerder voor zijn rekening nam, de volle buit in de wacht. Na de recente twee verrassende nederlagen op rij, tegen respectievelijk Stompwijk’92 en Roodenburg verstevigde Teylingen haar koppositie in 4A door deze zege alsnog. De voorsprong op de directe concurrentie bedraagt, met nog zeven duels te gaan, respectievelijk vijf punen op Meerburg en zes punten op FC Oegstgeest. Warmunda blijft door dit verlies steken op de zesde plaats van de ranglijst. De Warmondse formatie kan, als middenmoter, het restant van het seizoen zorgeloos uitspelen.

Zowel Teylingen als Warmunda komen tijdens het komende paasweekend niet in actie.  Op 6 april a.s. gaat Teylingen in Nieuwveen op bezoek bij Nicolaas Boys. Warmunda neemt het die dag in eigen huis op tegen runner-up Meerburg.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in