Archieffoto Andrea Geijteman

Voorhout – B & W van Teylingen hebben de basisprincipes vastgesteld voor de ontwikkeling naast station Voorhout. Er kunnen 100 woningen komen. De basisvoorwaarden zijn nu opgesteld en worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Deze voorwaarden zijn: de gemeente pakt de ontwikkeling op samen met NS en ProRail. De regionale mobiliteitsfunctie van station Voorhout en toekomstbestendigheid van het station blijven gewaarborgd. B & W stellen ook: ‘we maken bij de ontwikkelingen op de stationslocatie eventuele toekomstige structurele aanpassing van de overweg niet onmogelijk’. Een andere voorwaarde is dat er een kwalitatief hoogwaardige stationsomgeving moet komen met verbinding naar het centrum en eventueel een bibliotheekfunctie. En een vijfde voorwaarde is dat de gemeente samen met de Oranjevereniging zoekt naar een oplossing voor de jaarlijkse kermis.

De ontwikkeling rond het station is al eerder in gang gezet, in 2006 werd de Gaasbak gesloopt en later ook gronden aangekocht. Niet alles is in eigendom van de gemeente daarom vindt de ontwikkeling plaats samen met met grondeigenaren ProRail en de NS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in