Streek – Met het ingaan van de ultieme slotfase van de competitie blijkt koploper Teylingen volledig van slag te zijn. In Sassenheim ging naaste concurrent FC Oegsgeest er via een  1-3 zege met de volle buit vandoor. Ook voor Warmunda, 4-1 verlies bij NSV’46, was er deze middag weinig succes weggelegd. Van Nispen pakte in eigen huis tegen Wijk aan Zee drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.  SJC-zaterdag deed wat er van de koploper verwacht mag worden. De Jeroensploeg won in eigen huis eenvoudig met 3-0 van Overschie.

Koploper Teylingen maakt het zich de afgelopen weken  lastig door her en der punten te verspelen. Met het bezoek van FC Oegstgeest stond de ploeg van Rob Jonkman opnieuw voor een lastige opgave. Op De Roodemolen was het Oegstgeest dat via Paris Alberts en Sam Roelen met een 0-2 voorsprong aan de thee kon. De koploper toonde echter veerkracht door in de 54e minuut de achterstand tot 1-2 terug te brengen. Hierna slaagde Teylingen er echter niet in om langszij te komen. Naarmate de tweede helft vorderde werd het alles-of-niets voor de Roodemolen-bewoners. Dat leidde in de tegenstoot in de 89e minuut tot de 1-3 via de voet van Mario Gianfiglio. Daar bleef het bij zodat koploper Teylingen haar riante voorsprong op Oegstgeest op de ranglijst tot een schamel puntje heeft zien slinken.

A.s. zaterdag zal het opnieuw lastig worden voor Teylingen dat in Zoeterwoude op bezoek gaat bij SJZ. Aftrap om 14.00 uur.

Ook Warmunda stond op bezoek bij NSV’46 voor een zware opgave. Dat vertaalde zich al voor de pauze in een 2-0 achterstand. Kort voor de thee maakte Nick van Riessen het met de aansluitingstreffer nog even spannend, maar omdat de thuisploeg kort na de doelwisseling de marge weer naar twee verhoogde, werd Warmunda opnieuw tot de achtervolging veroordeeld. Nadat de gastheren na 73 minuten nog een keer het net wisten te vinden (4-1) was de koers definitief gelopen.

Over zeven dagen treedt Warmunda opnieuw buitenshuis aan als er een bezoekje wordt afgelegd bij Woubrugge. Daar wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Het tegen degradatie strijdende Van Nispen diende in eigen huis tegen concurrent Wijk aan Zee de punten te pakken om strakse de p/d competitie te ontlopen. Dat lukte de roodgelen uitstekend. Volop strijdend behaalde de Zilkse formatie een verdiende 3-0 overwinning. Hoewel de concurrenten RKAVIC en VVA Spartaan hun duels deze zaterdag ook wonnen is Wijk aan Zee door deze overwinning op achterstand gezet. In de resterende vijf wedstrijden behoort een plek boven de p/d streep voor Van Nispen nog altijd tot de mogelijkheden.

Over een week gaat Van Nispen op bezoek bij middenmoter United/DAVO. In Haarlem wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Koploper SJC-zaterdag ligt volledig op koers voor de titel in 5A. Deze week werd bekend dat het zaterdagteam volgend seizoen een stapje terugzet. Toch wil men aan de Lageweg de titel in het laatste seizoen op standaardniveau maar al te graag binnenhalen. Dat lukte tegen RVV Overschie overigens met verve. Weliswaar was het lang wachten op de openingstreffer van Stijn Dahler die na 40 minuten viel te noteren. Tien minuten na de thee was het dezelfde speler die voor de 2-0 tekende, waarna Tim Gorter bij het ingaan van de slotfase de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

A.s zaterdag ontvangt SJC het Leidse Foorball Factory aan de lageweg. Aftrap om 14.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in