Streek – Bij de lagere standaardteams sprong de derby tussen Warmunda en Teylingen er deze zaterdag duidelijk bovenuit. Op sportpark Overbos trok buurman Teylingen nipt met 1-2 aan het langste einde. SJC-zaterdag nam de punten op bezoek bij SVV mee, terwijl Van Nispen het uitstapje naar FC VVC verliezend afsloot.

In Warmond troffen Warmunda en TeyLingen elkaar voor de inmiddels traditionele burenzuzie. Daar waar Warmunda de recent gespeelde derbies in haar voordeel besliste, was het dit keer Teylingen dat het immer beladen duel in haar voordeel besliste. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit omdat Stan van Rijn namens Warmunda al binnen zestig seconden de roos wist te raken (1-0). Teylingen bleek in deze derby echter niet uit het lood geslagen. Binnen het kwartier werd de vroeg opgelopen achterstand door Wesley Ritzen ongedaan gemaakt. Op slag van rust was het vervolgens Rick Prange die met een beauty de balans in Sassenheims voordeel deed doorslaan (1-2). Na de doelwiseling bleven ondanks een aantal goede mogelijkheden over en weer, doelpunten uit. Reden voor Teylingen om na afloop feestvierend de Roodemolen op te zoeken.

SJC-zaterdag ging deze zaterdag in Schiedam op bezoek bij het roemruchte SVV. Ooit landskampioen is SVV inmiddels actief in de Vijfde Klasse. Voor SJC, nog altijd ongeslagen en ook zonder puntverlies, begon de middag matig. Al snel keek zwart-wit tegen een 1-0 achterstand aan. Dat werd echter nog voor de thee rechtgezet omdat Pieter Verkade en topscorer Jarret Glasbergen de rollen halverwege hadden omgedraaid. Na de doelwisseling bleef de 1-2 heel lang op het scorebord staan. In de 89e minuut maakte Stef van der Zalm aan alle onzekerheid een einde door voor de 1-3 eindstand te zorgen. SJC blijft door deze overwinning de fiere koploper in 5A.

In het disctrict West 1 nam Van Nispen het in Nieuw Vennep op tegen FC VVC. De Zilker formatie, mt twee opeenvolgende nederlagen aan de broek, keken tegen de nummer drie van de ranglijst eerst tegen een 1-0 achterstand aan, om halverwege toch met een 1-1 tussenstand aan de thee te gaan. Na de doelwisseling liep Van Nispen na de 2-1 opnieuw achter de feiten aan. Omdat geel-rood er nu niet in slaagde om op gelijke hoogte te komen, was de derde competitienederlaag na negentig minuten alsnog een feit.

Komend weekend hebben alle regioteams een vrije dag. Voor hen staan er geen inhaalduels gepland. Wel neemt Teylingen het in Alphen aan den Rijn a.s. donderdagavond om 20.00 uur op tegen Vierde-divisionist ARC in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in