Streek – In de lagere regionen van het zaterdagvoetbal was er winst weggelegd voor drie clubs. Zowel Teylingen als Warmunda en SJC stapten als overwinnaar van het veld. Alleen Van Nispen bleef in mineur achter na de 0-2 nederlaag in eigen huis tegen VVH Velserbroek.

Runner-up Teylingen ontving zaterdagmiddag middenmoter Nicolaas Boys op De Roodemolen. De nog ongeslagen formatie van Rob Jonkman sloot het eerste bedrijf via goals van Wesley Ritzen en Mike van der Zon met een voordelige 2-1 marge af omdat de bezoekers al binnen het kwartier ook het net wisten te vinden. Nadat opnieuw Mike van der Zon op aangeven van Dennis van de Nouland kort na de thee voor de 3-1 zorgde, was de koers eigenlijk al gelopen. Met een afstandspegel vanaf 25 meter bepaalden Rick Prange en even later Mike van der Zon met zijn derde van de middag de eindstand hierna op 5-1.
Teylingen voert na deze overtuigende overwinning, samen met SJZ, de ranglijst in 4A aan. Op een puntje gevolgd door FC Oegstgeest. A.s. zaterdag treedt Teylingen aan tegen deze ploeg. Aftrap op De Voscuyl om 14.30 uur.

Middenmoter Warmunda reisde af naar Zoeterwoude-Rijndijk in een poging het sterk aan het seizoen begonnen Meerburg een of meer punten afhandig te maken. Dat leek moeilijk te worden omdat Warmunda al na vijf minuten tegen een 1-0 acherstand aankeek. Een tussenstand die halverwege nog altijd op het scorebord stond. Na de thee slaagde Warmunda er na ruim een uur spelen via Stan van Rijn in om langszij te komen. Die goal gaf de Warmondse burger nog meer moed. En dat leverde in de 86e minuut de verassende 1-2 op toen Doran Schiferli een weggewerkte bal uit een hoekschop vanaf randje zestien in de verre hoek werkte (1-2). Daar bleef het bij zodat Warmunda deze middag op knappe wijze drie punten mocht bijschrijven.
Over zeven dagen is Woubrugge op Sportpark Het Overbos de volgende tegenstander van Warmundda. Aanvang 15.00 uur.

Van Nispen heeft het nog altijd lastig in 4B. In eigen huis was middenmoter VVH Velserbroek zaterdagmiddag de volgende tegenstander. De bezoekers bleken over negentig minuten gemeten een maatje te groot voor geel-rood. De 0-2 eindstand betekende alweer de vijfde nederlaag in zes wedstrijden. Met drie punten uit zes duels weet de Zilkse formatie alleen FC Velsenoord en Wijk aan Zee nog onder zich op de ranglijst. Uitgerekend laatstgenoemde is over zeven dagen de volgende tegenstander van Van Nispen. Een overwinning op de nummer voorlaatst van de ranglijst is dan ook een must voor de Zilkers om niet nog verder in de problemen te komen.

Koploper SJC-zaterdag trad aan de Lageweg aan tegen het laaggeplaatste SVO Buytenpark uit Zoetermeer. Dat leverde een eerste helft op waarin SJC-zaterdag er maar niet in slaagde om op voorsprong te komen. Dat veranderde na de thee toen Pieter Verkade de bevrijdende 1-0 na 50 minuten binnenwerkte. Twee minuten later verdubbelde Stijn Dahler de zwartwitte voorsprong. Na een uur voegde Benji Broekhof daar nummer drie aan toe, waarna Stef van der Zalm het kwartet na 73 minuten volmaakte (4-0). SJC blijft door deze overwinning lijstaanvoerder in 5A.
De volgende tegenstander voor SJC is Overschie uit Rotterdam. In de Maasstad wordt over een week om 15.00 afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in