Streek – Voor koploper Teylingen blijft het er in 4A om spannen in de slotfase van de competitie. Op bezoek bij SJZ herstelde rood-zwart zich van een mindere fase via een nipte 2-3 overwinning. Warmunda verspeelde tegen Woubruggge in de slotfase de drie punten door twee late treffers. Van Nispen deed het bij United DAVO uitstekend.Door een  0-3 overwinning heeft Van Nispen nog volop kans op handhaving. Het verslag van de kampioenswedstrijd van SJC-zaterdag volgt later.

De afgelopen weken liep tot voor kort zo geoliede Teylingen-motor hopeloos vast. Daar waar de overwinningen tot voor kort aaneen werden geregen, liep het puntverlies in de afgelopen periode zodanig op, dat de concurrentie de Jonkman-brigade tot de hielen wist te naderen. Op bezoek bij het sterke SJZ herstelde Teylingen zich echter knap. Binnen vijf minuten wísten Pascal de Ridder en Melvin van Stijn het net al snel te vinden. Hoewel SJZ hierna al vlot iets terugdeed was het Jay Berk die die de voordelige marge na twintig minuten weer herstelde. De 1-3 werd vervolgens tot ruststand verheven, waarna SJZ alles in het werk stelde om langszij te komen. De 2-3 na 75 minuten luidde een spannende slotfase in. Teylingen hield echter stand en tilde de drie punten in de resterende tijd echter over het laatste fluitsignaal.

Met nog vier wedstrijden te gaan blijft Teylingen door deze overwinning lijstaanvoerder. Het eveneens winnende FC Oegstgeest volgt rood-zwart slechts op een puntje.

Wamunda heeft haar goede uitgangspositie op de ranglijst de afgelopen periode danig zien verslechteren. In eigen huis zag het er tegen het bezoekende Woubrugge in eeerste instantie gunstig uit. Hoewwel eer oor de thee niet werd gescoord zette de openingstreffer van Brian van Noort Warmunda halverwege het tweede bedrijf op pole-position. Het in ernstige degradatienood verkerende Woubrugge had deze middag echter het laatste woord. Met twee goals in de laaste tien minuten trokken de bezoekers de volle buit naar zich toe (1-2).

Van Nispen, dat nog volop in de strijd om een p/d plek is verwikkeld, diende op bezoek bij United DAVO een resultaat te boeken. Dat deed de formatie uit De Zilk meer dan uitstekend. In Haarlem werd een belangrijke 0-3 overwinning geboekt waardoor de kloof met deze tegenstander werd teruggebracht tot vier punten.  Omdat medeconcurrent VVA Spartaan met 0-6 uithaalde bij Wijk aan Zee blijft Van Nispen nog wel steken op twee punten achterstand op VVA Spartaan. Een p/d plek is daarom nog altijd aan de orde voor Van Nispen, dat over twee weken in eigen huis een zware pot te wachten staat tegen nummer vijf van de ranglijst Vlug&Vaardig. Met nog vier wedstrijden voor de boeg behoort  directe handhaving echter nog altijd tot de mogelijkheden.

Programma: Op 27 april a.s. is er in verband met Koningsdag geen wedstrijdprogramma vastgesteld. Het programma voor 4 mei a.s. luidt als volgt: Teylingen-Floreant 17.00 uur, Warmunda- Stompwijk’92: 14.30 uur en Van Nispen – Vlug & Vaardig: 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in