Streek – In de lagere regionen van het zaterdagvoetbal bleef Teylingen aanhaken bij de top in 4A door er bij Roodenburg met de punten vandoor te gaan. Warmunda gaf in de slotfase een zeker lijkende overwinning weg tegen Alphen, terwijl Van Nispen het nog zonder puntverlies zijnde SCW knap op 1-1 hield. SJC-zaterdag leed door een 0-0 remise bij Bernardus eveneens het eerste puntverlies van dit seizoen.

Runner-up Teylingen ging zaterdagmiddag op Sportpark Noord op bezoek bij middenmoter Roodenburg. In Leiden bleek het hoofdveld afgekeurd, reden om voor een kunstgrasveld te kiezen. De nog altijd ongeslagen ploeg van Rob Jonkman toonde zich onder kletsnatte omstandigheden met 1-3 te sterk voor de gastheren. Doelpunten van Wesley Ritzen, Mike vd Zon en Melvin van Stijn waren voldoende voor de drie punten. De thuisploeg wist deze middag nog wel de eer te redden, maar kwam tekort om roodzwart deze middag echt pijn te doen.
A.s. zaterdag komt laagvlieger Nicolaas Boys om 17.00 uur op bezoek op De Roodemolen.

Warmunda ontving AVV Alphen in eigen huis. Met allebei zeven punten uit vijf duels was er vooraf sprake van evenwicht. In een duel waarin Warmunda vanaf de aftrap de bovenligende partij was, viel de openingsgoal aan de overzijde. Met de 0-1 werd ook de rust bereikt. Het veel sterkere Warmunda toonde hierna veerkracht en kwam via Ties van Dam, Rens Hasnoot en Reza Rajabzadeh een kwartier voor tijd op een veilig lijkende 3-1 voorsprong. Kort na de derde Warmondse goal deed Alphen iets terug om in de ultieme slotfase ook de gelijkmaker te produceren (3-3). Daarmee deed Warmunda zich duidelijk tekort in een duel waarin het de wedstrijd dicteerde.
Over een week gaat Warmunda in Zoeterwoude op bezoek bij titelkandidaat Meerburg. Een lastige klus voor de Warmondse formatie die aan de Rijndijk om 14.30 uur aan de aftrap staat.

Van Nispen kan in 4B nog geen potten breken. Tegen SCW uit Rijssenhout, dat nog zonder puntverlies was, bleek de opgave dan ook niet eenvoudig. Na twee opeenvolgende zaterdagen niet in actie te zijn gekomen was het weer even wennen voor de geel-roden. Die zagen de bezoekers op voorsprong komen, maar nog voor de thee kwam de Zilkse formatie langszij (1-1). Een strijdlustige thuisploeg hield na de thee stand tegen de koploper. Gescoord werd er aan beide zijden echter niet meer zodat Van Nispen na afloop een puntje mocht bijschrijven en SCW haar eerste verliespunten van het seizoen had opgelopen.
Over een week staat er voor Van Nispen opnieuw een thuiswedstrijd op het programma als middenmoter VVH/Velserbroek om 15.00 uur op bezoek komt.

De zaterdagtak van SJC mocht zich bij Bernardus vooraf de trotse lijstaanvoerder van 5A noemen. Het bezoek aan de gedeelde nummer drie van de ranglijst leverde een pittig duel op voor de koploper. De belabberde weersomstandigheden vormden voor beide ploegen een belemmering om goed voor de dag te komen. Zonder goals werd de thee gehaald, waarna ook in de tweede helft door beide ploegen het nylon niet gevonden werd. Een lichte tegenvaller voor de Noordwijkers die in de vijf voorgaande wedstrijden maar liefst 21 keer tot scoren wisten te komen.
Volgende week is laagvlieger SVO Buytenpark uit Zoetermeer aan de Lageweg de volgende tegenstander van zwart-wit. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in