Herenstraat in Voorhout

Teylingen – Verduurzamen, vergroenen, fijner verblijfsgebied van maken en er voor zorgen dat het in de toekomst ook rendabel blijft. Dat is het doel van de centrumvisie die de wethouders Volten en Koek van Teylingen donderdag presenteerden. Ook het autovrij of autoluw maken is een belangrijke wens. De visie wordt nu allereerst met alle betrokkenen besproken.

Er wordt rekening gehouden met de verschillende omstandigheden van de centra. Zo rijden er door de Herenstraat in Voorhout dagelijks 7000 auto’s, door het Sassenheimse centrum 1000 auto’s, maar daar moet iets met de fietsers gebeuren. In Voorhout zouden auto’s over de nieuwe randweg gaan rijden, maar dat gebeurt nog niet, daarom is een ‘knip’ in de Herenstraat een van de mogelijkheden. In Sassenheim komen binnenkort aan de kant van het horecaplein hekken met de vraag aan fietsers om daar af te stappen.

In 2027 moeten de plannen tot uitvoer gebracht worden, maar na alle meningen geïnventariseerd te hebben, worden de plannen eerst nog met de gemeenteraad besproken.

Voor meer informatie, kijk op www.teylingen.nl/centrumplannen

Hieronder het radio-interview:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in