Teylingen – Het was in 2019 voor het laatst dat de gemeente Teylingen de gast inde raad bijeenkomst had mogen organiseren. Burgemeester Carla Breuer was dan ook verheugd dat zij maandagavond zo´n 30 inwoners van Teylingen mocht verwelkomen in het bestuurlijk centrum in Voorhout.

Het idee achter gast in de raad is de inwoners van Teylingen op speelse wijze mee te nemen in het functioneren van de gemeenteraad. Het was daarom ook dat raadsleden Carla Hilverda van Leeuwen van het CDA en Paul Witteman van de PvdA de bezoekers meenamen door middel van praktijkvoorbeelden die spelen binnen de gemeente Teylingen. Ook kwam de informatievoorziening richting de inwoners ter sprake en kwamen er mooie gesprekken tot stand. Waarbij het burgerpanel wat door de gemeente Teylingen al jaren wordt ingezet voor veel aanwezigen een eye-opener was.

De bezoekers van gast in de raad namen ook nog een kijkje in de keuken van de democratie door het bijwonen van de commissievergadering welzijn, waarbij het een aantal Teylingers opviel hoe rustig en respectvol er met elkaar werd gediscussieerd. Tot slot werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat. Burgemeester Breuer bedankte alle bezoekers van deze gast in de raad en gaf ze ook nog aan dat er dit jaar nog een sessie gaat volgen.

Hieronder de radio-interviews:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in