Bron: werkgroep Fairtrade Teylingen

Teylingen – De gemeente Teylingen is op 14 mei precies 10 jaar een Fairtrade gemeente. Een groepje enthousiaste inwoners, de werkgroep Teylingen Fairtrade, heeft zich toen ingespannen en uiteindelijk voldaan aan de voorwaarden voor de titel van Fairtrade gemeente. Dit jaar wordt het jubileum, naast de landelijke Fairtrade week, uitgebreid gevierd.

De werkgroep organiseert op 14 mei een feestelijke middag van 16.00 tot 17.30 uur in lunchroom Ons Genoegen in Voorhout. Deelnemers, ambassadeurs en andere genodigden zijn uitgenodigd. Wethouder Heleen Hooij zal een toast uitbrengen.

Ter ere van 10 jaar Teylingen Fairtrade is er een speciale actie opgezet. Tussen 15 en 25 mei kunnen bezoekers van de Wereldwinkel Sassenheim, bij besteding van minimaal €10,-, een verrassing ontvangen. Er zijn 45 verrassingen beschikbaar, op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Restaurants en maaltijdprojecten in de gemeente Teylingen serveren tijdens de landelijke Fairtrade Week, van 4 tot 11 mei, een Fairtrade menu. Een Fairtrade menu bestaat uit Fairtrade ingrediënten, vegetarische en biologische producten en zo veel mogelijk streekproducten. Ook staan er bordjes met de tekst: “Hier schenken we Fairtrade warme dranken” in de koffiehoeken van de openbare gemeente gebouwen in Teylingen.

Restaurants en maaltijdprojecten die meedoen tijdens of rond de Fairtrade week zijn:
– Coazy Brasserie Warmond
– Dekker Sport en Party Warmond
– Brasserie Hemels Sassenheim
– Maaltijdproject in Jongeren centrum Fascinus Sassenheim
– Kooksaam, particulier maaltijd project voor en samen met jongeren met een
arbeidsbeperking (Sassenheim/Lisse)
– Buurtdiner in wijkcentrum Spelewey in Voorhout, door vrijwilligers in samenwerking met
Welzijn Teylingen
– Lunchroom Ons Genoegen Voorhout

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in