Invaller Swen van Ommeren wist Hillegom in de slotfase aan de overwinning te helpen (archieffoto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft zondagmiddag een moeilijke wedstrijd van Fortuna Wormerveer weten te winnen. De Hillegommers kwamen tegen de nummer twaalf van de Eerste Klasse met tien man te staan, maar wisten toch de overwinning uit het vuur te slepen: 1-2.

De ploeg van Thijs Sluijter startte matig in Wormerveer. Na tien minuten was het de thuisploeg die beter speelde, terwijl Hillegom al twee gele kaarten moest incasseren. Na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben wisten de Hillegommers de eigen draai te vinden. Fortuna Wormerveer, die er voor koos om weinig druk te zetten en vooral te verdedigen, werd onder druk gezet en zag Hillegom veel aanvallen, maar zonder resultaat. Met de brilstand nog op het bord gingen beide ploegen aan de thee.

Na rust kwam de langverwachte goal van Hillegom al snel. In de 47e minuut rondde Niels van Veen een voorzet van Menno van Gurp af, waardoor Hillegom op 0-1 kwam.  Nadat Fortuna Wormerveer in de 57e minuut al een waarschuwing had gegeven door een bal op de paal te schieten, kwam de thuisploeg uiteindelijk toch langszij. Rechtsachter Mike van Veen maakte in het eigen strafschopgebied een overtreding, waarna de penalty werd benut. Tien minuten later kon de verdediger van Hillegom zelfs vertrekken, toen scheidsrechter Roeleveld Van Veen zijn tweede gele kaart gaf na een duw aan de zijlijn. Hillegom moest met tien man door en zag Fortuna Wormerveer veel aanvallen. Echter waren de Hillegommers in de counter ook erg gevaarlijk. Uiteindelijk viel de goal dan ook aan blauw-witte zijde: in de 84e minuut zette invaller Daan Schimmel de bal voor, waarna de andere invaller Swen van Ommeren wist te scoren. In de absolute slotfase kreeg Dylano Wegkamp nog een goede kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij miste. Desondanks wist Hillegom de voorsprong vast te houden en de punten mee naar huis te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in