SJC-spelers vieren een goal op bezoek bij Alcides (foto: Johanna Oskam / archief).

Noordwijk – SJC heeft goede zaken gedaan in de Vierde Divisie. De zondagclub won op zaterdagavond met tien man van Alcides: 0-1.

SJC had wat goed te maken, nadat het de vorige wedstrijd in de competitie flink onderuit ging tegen De Zouaven (1-5). Ondertussen wisten de Noordwijkers zich wel met pijn en moeite te plaatsen voor de volgende ronde in de beker, door met 3-2 te winnen van FC Oudewater. De wedstrijd tegen Alcides begon afwachtend, waarin beide ploegen alleen gevaarlijk werden uit corners. Veel spektakel was er verder niet te zien in het eerste bedrijf op een besneeuwd veld in Meppel. Met de brilstand nog op het bord gingen beide teams de rust in.

Na de pauze zag het publiek meteen een andere wedstrijd dan in de eerste helft. Na vier minuten dacht heel geel-zwart op 1-0 te komen via Tanamal maar Hoogevorst redde spectaculair. Met een uur op de klok ontvlamde de wedstrijd: na een harde overtreding mocht SJC-speler Ralph van Oosten inrukken, waarna een opstootje volgde. Toen de storm weer ging liggen waren de Noordwijkers er zelf als de kippen bij: enkele minuten na de rode kaart scoorde Xavi Noltenius van Elsbroek de 0-1. Ondanks het ondertal toonde de ploeg van Marcel IJzendoorn karakter en trok het de wedstrijd over de streep, waardoor de drie punten mee gingen naar Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in