Sassenheim – Op station Sassenheim is de weesfietsenactie opnieuw gestart. De gemeente Teylingen gaat samen met handhavers alle fietsen voorzien van een lintje zodat ze over 28 dagen kunnen zien welke fietsen als het ware “wees” zijn. Op woensdagochtend 29 mei zijn alle fietsen gelabeld onder het toeziend oog van burgemeester Carla Breuer. 

“Verrommeling in deze mooie fietsenstalling willen we niet”, vertelt Breuer. Met deze actie wil de gemeente de fietsenstalling opruimen en zo plaats maken voor nieuwe fietsen. Weesfietsen nemen namelijk veel plaats in. Daardoor zetten fietsers hun fiets vaak buiten de fietsenstalling, wat een rommelig beeld geeft. Daarnaast is er ook een grotere kans dat fietsen buiten de fietsenstalling gestolen worden. Volgens de handhavers staan hier ongeveer 100 tot 150 weesfietsen. De burgemeester begrijpt niet waarom mensen zomaar hun fiets hier achterlaten. “Ik vind het heel raar dat het gebeurt.” 

De fietsen zijn allemaal gelabeld met een groen lintje. Fietsen die langer dan 28 dagen in de fietsenstalling staan, krijgen een rood lintje. Daarna hebben de eigenaren nog een korte periode de tijd om de fiets weg te halen. Gebeurt dit niet, dan wordt de fiets meegenomen. Als de fiets nog in goede staat is, kan deze worden opgeknapt bij Repair Café De JoJo en krijgt het een tweede leven.  

Verslaggever Daan Baijer was aanwezig bij het labelen en vroeg aan de burgemeester wat ze aan het doen zijn: 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in