Tiny house gebouwd door leerlingen KTS de verkoop in

Voorhout – Het tiny house van Teylingen College KTS in Voorhout wordt verkocht. De woning is de afgelopen drie jaar door leerlingen van de school in elkaar gezet en staat nu te koop bij een makelaar. De opbrengst gaat naar het volgende project van de afdeling techniek: een tiny restaurant. Volgens de KTS is het tiny house een mooi voorbeeld van waar vmbo-leerlingen toe in staat zijn.

Het tiny house is een complete woning, gebouwd op een trailer. Het bevat een keuken, badkamer, wc, CV-installatie en aansluitingen voor zowel het elektriciteitsnet als de riolering. Voor deze onderdelen waren verschillende technieken nodig die in de praktijk ook gebruikt worden bij de bouw van een huis.

Docent Stefan Loos vertelt: “Met dit project kunnen leerlingen levensecht leren. Ze gaan er echt voor en dat het tiny house uiteindelijk echt verkocht gaat worden, motiveert ze enorm. Het is mooi om te zien dat ze meer kunnen dan ze denken.” Leerling Robbin Zandbergen is ook positief: “Dit is een heel andere ervaring dan het maken van opdrachten achter een werkbank, zo doe je echt wat. Het tiny house wordt echt verkocht, dat is het leukste hiervan.”

Het tiny house kwam voorbij in één van de afleveringen van ‘Bo springt op groen’, vanaf 9.48:

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in