SJC-zaterdag kampioen in 5A na 4-1 zege op Football Fatcory (foto PR-SJC)

Noordwijk – SJC-zaterdag voert, met nog drie duels voor de boeg, het klassement in 5A soeverein aan. Nummer twee, LSVV’70,  is momenteel nog de enig overig gebleven gegdadigde voor het kampioenschap. De Leidse studentenformatie heeft echter vier verliespunten meer. SJC lijkt met nog slechts drie (thuis)duels voor de boeg niet meer naast de titel te kunnen grijpen.

Als er in de komende twee duels tegen respectievelijk RVV Overschie en Football Factory zes punten worden behaald, is het kampioenschap en daarmee promotie naar de Vierde Klasse een feit. Mocht het zover komen, dan wil de Jeroensclub echter geen gebruik maken van het recht op promotie. Mocht SJC de titel toch nog mislopen, dan bestaat nog altijd het recht om via de nacompetitie promotie af te dwingen, maar ook hier wil SJC-zaterdag geen gebruik van maken.

Vanaf volgend seizoen doet SJC-zaterdag namelijk een stapje terug in voetballand. Team-manager Sjaak Verkade legt uit hoe het zit: ,,De relatief hoge leeftijd van onze spelersgroep in combinatie met het vertrek en/of stoppen van een aantal  dragende spelers aan het einde van dit seizoen heeft ons al voor het einde van de competitie doen beluiten om volgend seizoen niet meer in een standaardklassse uit te komen. Bovendien is er geen nieuwe aanwas voor de spelersgroep te verwachten en dat betekent dat een stapje hogerop wel heel zwaar wordt. Vorig seizoen zijn we kansloos uit de Vierde Klasse gedegradeerd, dus we weten wat ons daar te wachten staat”.

Al in een vroeg stadium heeft SJC om deze reden besloten de KNVB in te lichten over deze gang van zaken. In de hoop dat de nummer twee in 5A door de titel op papier over te nemen via directe promotie kan profiteren van het vertrek van SJC-zaterdag uit de standaardklasse. Verkade: ,,De KNVB wil daar echter niet aan mee werken. Als we de titel pakken neemt de nummer twee in dat geval de titel niet over.  Zo luiden de reglementen nu eenmaal. Jammer voor LSVV’70. Die club hadden we het graag gegund. De titel gaan we echter niet zomaar weggeven door de resterende wedstrijden bijvoorbeeld met opzet te verliezen. We hebben er het hele seizoen vol voor gespeeld. Zo werkt het nu eenmaal als je sportman bent. LSVV’70 zal het straks waarschijnlijk via de nacompetitie moet zien te fixen. We gaan er in de drie resterende wedstrijden dus volle bak voor en als het een beetje meezit nemen we aan het einde van het seizoen met een kampioenschap afscheid van het standaardvoetbal. Om volgend jaar in een lagere klasse op een meer recreatieve manier als vriendenploeg op een lager niveau verder te gaan”.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in