Sassenheim – Een meerderheid van de gemeenteraad van Teylingen wil geen parkeergarage bij herinrichting van het Hortusplein in Sassenheim. Dit was maandagavond de uitkomst van een bespreking in de commissie ruimte van de gemeente Teylingen. Alle partijen, behalve de VVD en de Partij van Teylingen, waren van mening dat 4.900.000 euro voor het realiseren van een parkeergarage veel te veel geld is. In deze onzekere tijden is het onttrekken uit de algemene reserve van dit bedrag een no go en kan het plan wat betreft de meeste partijen de prullenbak in. Het CDA en D66 vroegen zich nog wel af of de wethouder voldoende inspanningen had gedaan om Hoogvliet te bewegen mee te doen met de financiering van de parkeergarage. Haar reactie hierop was veelzeggend, want volgens haar was hier nooit sprake van geweest.

Vervolgens deden de partijen, behalve VVD en PvT een oproep richting wethouder Volten om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de herinrichting op basis van een andere variant rondom het Hortusplein en dan het parkeren op te lossen door parkeren op het maaiveld.

De VVD wil op weg richting de raadsvergadering van 2 februari het dossier nog verder bespreken binnen haar fractie.

2 REACTIES

  1. Wat een soap. De gemeente is al 8 jaar bezig met de herinrichting van het Hortusplein. Na al die jaren nog geen stap verder. Zonde van het gemeenschapsgeld. Wordt het nu niet eens tijd om knopen door te hakken.

  2. Laat Hoogvliet waar zij nu zijn waar zij gewaardeerd worden in de Postwijk met genoeg parkeerruimte.
    Bestemmingsplan wijzigen is voor B en W een pennenstreek? Ligt iets anders voor een inwoner maar dit terzijde.
    Je moet natuurlijk wel willen B en W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in