Foto: Flashlight Fotografie

Bollenstreek – De een zegt dat het er bij hoort, de ander gruwelt er van omdat het nadelig is voor de bollenkwekers. Toch is het elk jaar weer feest in de bollenvelden. Op willekeurige plekken zetten toeristen hun auto stil om een foto te schieten van in bloei staande bollenvelden. En dat is natuurlijk ook een prachtig gezicht. Vaak gaan ze midden in een veld staan of lopen. Kwekers zien dat er dan ook zaken vertrapt worden en er is een risico op het overbrengen van ziektes. Maar linten, tractoren, spandoeken, het helpt allemaal niet. De Bollenstreek is gewoon te mooi.

35 REACTIES

 1. Ronduit belachelijk dat mensen hun ego kennelijk zo belangrijk vinden dat ze de financiële klap die ze aan de kwekers uitdelen gewoon negeren.

 2. Lekker een paar toeristen die zich niet kunnen gedragen en ziektes overbrengen. En afgezien daarvan is het ,not done, om bij iemand anders op z,n grond te lopen. Moet je in Japan of waar ze ook vandaan komen doen. Dan kun je lachen.

 3. De ellende wat ze in het verkeer veroorzaken is ook schandalig. Vol op de rem als ze bloemen zien en niet aan anderen denken. Mensen die daar tussen wonen die schade aan hun voertuigen hebben en de toeristen gewoon doorrijden. Toeristen die niet kunnen fietsen die een fietstour nemen. De bollenboeren zelfs hekken plaatsen en ze negeren dat. Het zijn allemaal asocialen. Ik zie het elk jaar en het wordt steeds erger.

  • Duitsers
   Vol op de rem waar fietsers GEEN VOORRANG HEBBEN.

   99.9% remt een Duitser op een rotonde waar fietsers geen voorrang hebben (rotonde meer&DUIN en alle rotondes naarna richting keukenhof)

 4. Ik vind het asociaal. De bollentelers moeten hier hun brood mee verdienen. Gewoon niet doen. Een foto voor het bollenveld is ook leuk.

 5. Nou dat dus en asociaal en ze hebben er gewoon schijt aan…..en dat niet alleen hoe je als verkeersdeelnemer uit moet kijken ze fietsen en lopen over dat ik op me rem moet trappen dat is ook asociaal …. maar niet te zeuren hoe ze hun auto,s parkeren waar het niet mag….moet jij of ik het doen krijg je een bon van zoveel geld….er wordt niet eens ingegrepen….ze mogen van mij genieten van de bollenvelden….maar ga met je poten van andermans terrein af

 6. Ik als oud bolleboer…
  Ben blij met de kwekers die geen hek…linten…PRIKKELDRAAD om hun tuinen zetten.
  Als je weet wat reclame kost als je dat via radio of tv doet .
  Miljoenen foto’s liggen binnen 2 seconden over de hele weld verspreid..
  Dan accepteer je ( verhoudings geweis) wat schade

 7. Zware boetes voor opleggen, en bij buitenlandse toeristen, gelijk op eerste vlucht land uitzetten, ga in je eigen land de zooi maar verziieken

 8. Toeristen zijn van harte welkom. Is goed voor horeca, hotels en zo meer. Jammer dat een deel van de toeristen maling hebben aan gedragscodes. Wij Nederlanders zijn erg tolerant en helaas wordt dat soms misbruikt. Niet alleen in de bollenstreek maar ook elders.

 9. De keukenhof is gewoon open maar ja die buitenlanders snappen het niet dus misschien moeten de telers maar 50.00euro vragen als entree

 10. Misschien moeten de bollenboeren wat meer gif spuiten. En iedereen hier lekker klagen over toeristen die gewoon geld in het laatje brengen, waarom denk je dat die toeristen hier überhaupt komen? Heerlijk hypocriet! Stop eens met zuur zijn en denk eens na over de gevolgen van de meest giftige akkerbouw business die er bestaat! Met ziektes als Parkinson als gevolg… Die arme boeren zijn hun eigen ondergang.

  • Het geklaag begint steeds meer meer op een langspeelplaat te lijken die ieder jaar af gespeeld wordt al jaren is er telkens een te kort aan Hyacinten voor het corso en lopen er mensen op de bollenvelden wat overigens bij de ene kweker wel is toegestaan en bij de ander niet (lekker duidelijk ).

 11. Het veld tegenover watertoren Hillegom was helemaal schandalig. Er stond geen afzetting en daarom stonden er veel autos op het veld en werd er vooral zondagmiddag ook flink geplukt. Vele toeristen stonden gewoon de tulpen te plukken. Er schijnt geen enkele rem meer te zijn maar helaas zijn er tulpentuinen waar je mag plukken en tussen de bollen rennen en voor veel passanten is er geen verschil tussen een productieveld en een betaalde attractie.

 12. Grappig dat iedereen zich druk maakt over de toeristen terwijl de eigen inwoners het niet meer dan normaal vinden om.hun honden tig keer per dag uit te laten in de bollenvelden. Met alle gevolgen van dien. En dat is niet alleen in het weekend of met mooi weer. Elke dag. Dat noem ik pas asociaal.

 13. Zorg voor een duidelijke afscheiding met linten of hekken en zet dan een vrijwilliger of betaalde kracht op een stoeltje/gezellig zitje,vóór het veld,met een scheidsrechtersfluitje!. Zodra er ook maar iemand van plan is toch het veld op te gaan,,krijgt die een oorverdovend fluitsignaal met een dringend gebaar ,daar weg te wezen!
  Dat zijn vast minder kosten en schade die de bollenboer dan krijgt. Niet geschoten is altijd mis toch?

 14. Geweldig, wat een heerlijk gezeik hier!!
  Ga zo door, dit is genieten 😂😂
  Kom op mensen, jullie zijn werkelijk waar zelf geen haar beter als je op vakantie bent. Echt niet….
  Wees eens eerlijk, kijk in de spiegel…
  Als iedereen thuis komt met een leuke foto van je gezinnetje in zo’n prachtig bollenveld, dan wil jij dat toch ook?? Weet jij veel dat het beter is om niet te doen, denk je toch niet bij na? Lekker laten genieten die mensen.
  Paar bolletjes meer of minder voor die bollenboer, daar gaat ie echt niet dood van of zo….kom op zich….
  Maar nogmaals zet h’m op hè met de zure reacties hier💪, ik wil wel blijven lachen 😂😂

 15. Wij hebben net 2 dagen bij mooi weer van de keukenhof en bollenvelden genoten. Overweldigend mooi🌷
  Het merendeel gedraagt zich. Geduld, ook in het verkeer is nodig met zoveel mensen.
  Sommigen, grotere kinderen en ouders heb ik zelf aangesproken of op borden gewezen.
  Respekt van beide kanten is nodig.
  Ben zelf boerendochter en oma.

 16. Stomverbaasd zag ik heel veel blije mensen met bossen tulpen van achter uit het bollenveld naar hun auto’s lopen. Zo massaal heb ik dat nooit waargenomen.Zou
  Dat opzet zijn omdat er al velden gekopt waren?
  Heel vreemd!

 17. Wat zou je denken bij elk pad een sprenkel dan laten ze het wel .wat zou jij er van denken als ze bij jou door de thuin lopen cornelis een betje respect voor ander mans spullen.

 18. Ik heb vorig jaar, via Amsterdam Tulips mij aangeboden als ambassadeur… met inderdaad fluitje en hesje. Ik heb zegge en schrijve 1 zaterdag op een veld gestaan, het hielp wonderbaarlijk goed maar n bedankje kon er nog niet van af. En er was totaal geen belangstelling bij de kwekers. Ik weet dat heel veel bewoners van de regio hier best vrijwillig aan willen bijdragen, maar dan moet het goed georganiseerd en bekend gemaakt worden…. zo mogelijk met een ( kleine ) vergoeding want het is ontzettend leuk om te doen. Ik heb met mensen van over de hel wereld gesproken.

 19. De meeste mensen gedragen zich zoals het hoort, zoals in zoveel dingen is het ook hier bij de tulpenvelden een kleine groep die zich misdraagt. Jammer genoeg krijgen zij de meeste aandacht van die kleine groep die niets liever doet dan zagen en kritiek spuien op de sociale media. Thuis heb ik geleerd om eerst voor mijn eigen deur te poetsen vooraleer kritiek te uiten op anderen…. Corné, ik sluit me dus volledig bij je aan ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in