In 2021 kreeg de toneelvereniging de sleutels van het pand aan de Koninginneweg.

Noordwijkerhout – ‘In het ergste geval komen we op straat te staan, zegt een bezorgde Raimon Spigt van toneelvereniging ODI in Noordwijkerhout. Woningstichting Sint Antonius van Padua wil 18 verouderde woningen en een oud kantoorpand van Padua in het centrum van Noordwijkerhout slopen en vervangen door nieuwe woningen. Dat oude pand wordt nu gebruikt door toneelvereniging ODI.

De toneelvereniging heeft sinds het afbranden van de Schelft onderdak gevonden in het oude bedrijfspand aan de Koninginneweg in Noordwijkerhout. Ze zijn tevreden met de huidige locatie omdat er veel ruimte is voor decorbouw. ‘De decorgroep heeft nu een veilige werkplaats om decors te bouwen en die kwaliteit zie je terug’. Spigt maakt zich veel zorgen over de nieuwe locatie voor de toneelvereniging. De gemeente Noordwijk kan nog geen zekerheid geven over de invulling van de nieuwe Schelft en de ruimte die ODI daar zou kunnen gebruiken. ‘We zien nu dat het te veel op sport is ingericht, waar is de cultuursector?’, vraagt Spigt zich af.

ODI is al langere tijd in gesprek met de gemeente Noordwijk. Tot nu toe kan er geen zekerheid worden gegeven aan de toneelvereniging. ‘Begin 2025 is de verwachting dat het pand aan de Koninginneweg wordt gesloopt, of de nieuwe Schelft dan al klaar is, vraag ik mij af’, aldus Spigt. In de gesprekken met de gemeente heeft ODI aangegeven geen harde eisen te stellen maar functies, zoals een plek om te spelen en een veilige bouwruimte om decors te kunnen bouwen. Spigt maak zich nog geen zorgen over het voortbestaan van ODI, maar het begint wel heel spannend te worden. De gemeente Noordwijk heeft nu zeven plannen voorgelegd voor de invulling van de nieuwe Schelft. De gemeenteraad praat er over op 5 april en 10 mei, de beslissing moet op 23 mei worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in