TOP/IAA Fresh-speler Stan Postma in actie (foto: instagram @ top_iaa_fresh).

Sassenheim – In het duel tussen de twee TOP-teams uit de Korfbal league 2 zijn de Sassenheimers erin geslaagd te winnen. Aan de hand van de uitblinkende Nick Pikaar en Jill Heijink bleven de punten in sporthal de Korf: 23-14.

De thuisploeg pakte in de openingsfase gelijk de leiding en kwam 4-0 voor. De Arnemuidenaren lieten zich echter niet kennen, waarna de score al snel weer op 5-4 stond. Het spel ging op en neer, waarbij er veel fysiek werd gespeeld. TOP/IAA Fresh bouwde weer een voorsprong op van 8-4, wat zelfs uitgebreid werd tot 12-4. De ruststand bedroeg 12-7. Nick Pikaar blonk in het eerste bedrijf uit door veel verdedigende rebounds te pakken.

Na rust werd het spel nog een stuk fysieker dan in de eerste helft. De scheidsrechters hadden hun handen vol en TOP Arnemuiden verkleinde de achterstand naar drie. Met nog een kwartier te spelen stond de score op 15-12. Vanaf dat moment werd het eenrichtingsverkeer voor de Sassenheimers: er werden vijf goals gemaakt zonder dat de Arnemuidenaren er aan te pas kwamen. Een voorsprong van acht goals met nog zeven minuten op de klok bleek niet meer goed te maken voor de bezoekers: de wedstrijd eindigde in 23-14.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in