TOP-speler Thomas Tiggelman (foto: instagram @top_iaa_fresh)

Sassenheim – Het is TOP gelukt om te winnen van nummer drie HKC in de Korfbal League 2. In een spannende, gelijkwaardige wedstrijd trokken de Sassenheimers de overwinning in de laatste tien minuten naar zich toe: 18-23.

Van te voren werd al verwacht dat het een enerverende wedstrijd zou worden, waarbij beide teams elkaar weinig ruimte zouden geven. Deze voorspelling leek in de openingsfase van de wedstrijd uit te komen, waarbij TOP en HKC ongeveer om de beurt wisten te scoren. De bezoekers uit Sassenheim liepen soms even uit maar door de georganiseerde verdediging van de thuisploeg werd de voorsprong niet groter dan twee punten. Zo stond er na een halfuur spelen dan ook een ruststand op het bord van 11-11, de wedstrijd was goed in evenwicht.

Het eerste kwartier na rust was nagenoeg gelijk aan het eerste bedrijf. Stuivertje wisselen voor de voorsprong, tot aan de 15-17. Dit was het moment dat de Sassenheimers uit konden lopen en dit ook deden: plotseling werd een gat geslagen naar maar liefst 15-20. Met nog vier minuten op de klok was dit een erg moeilijke zaak voor de zwart-witten. TOP trok de wedstrijd over de streep en de wedstrijd eindigde in 18-23.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in