Foto: Eyecons

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft na drie verloren wedstrijden op rij weer eens weten te winnen. In Amsterdam werd tegen AW.DTV met 21-25 gewonnen.

De openingsfase van de wedstrijd was rustig, de eerste vijf minuten viel er aan beide kanten geen goal. Kelly Deffer opende de score voor de thuisploeg in de zesde minuut. Na tien minuten gespeeld te hebben was de score pas 2-1. Cédric Pardieck was in de eerste helft de belangrijkste man bij de Amsterdammers, met drie goals in een 5-3 voorsprong na twintig minuten. TOP liet zich niet kennen en kwam terug tot 6-6, waarna de Sassenheimers zelfs op 7-8 kwamen. Pardieck bleef samen met Jim Snel een plaaggeest voor de rood-witten, want vooral door hun goals ging AW.DTV met een 9-8 voorsprong de rust in.

Het verhaal aan het begin van de tweede helft leek sterk op die van de eerste. Pardieck scoorde zijn achtste goal van de wedstrijd en daarmee de 12-11, TOP bleef in de achtervolging. Beide ploegen bleven om en om scoren, totdat Nick Pickaar met een wonderschoon schot van afstand de 15-16 scoorde. De Sassenheimers liepen uit tot 17-20, mede door goals van Jill Heijink. TOP liet AW.DTV niet meer dichtbij komen en hield constant drie goals verschil. Op deze manier trok de ploeg van Aad van Rijthoven de winst over de streep met 21-25.

Afgelopen week werd bekend dat Ruben Boode en Daniel Harmzen volgend jaar het werk van Van Rijthoven overnemen. De huidige trainer wordt actief in de jeugd van de Sassenheimse club. Ook in het bestuur wordt er een stokje doorgegeven: Eric de Vos wordt de nieuwe voorzitter.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in