De spelers en fans van TOP vieren na afloop het bereiken van de play-offs (foto: Eyecons).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh is er verrassend in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de Kenonz Korfbal League. De Sassenheimse korfballers zagen concurrent Oost-Arnhem verliezen en wonnen zelf van DSC: 21-19.

Voorafgaand aan de wedstrijd was bekend dat TOP de plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand zou hebben, na het verlies tegen TOP Arnemuiden vorige week. Toch wist de ploeg van Aad van Rijthoven dat bij verlies van de concurrentie de rood-witten alsnog voor promotie mochten gaan strijden. TOP nam in de openingsfase dan ook het initiatief. De bezoekers, DSC, vulden plaats twee op de ranglijst in en konden het tempo van de thuisploeg dan ook goed bijbenen. De Sassenheimers stonden lang een punt voor, totdat DSC acht minuten voor rust via Robbert Roubos de leiding overnam. Toch was de voorsprong voor TOP bij het rustsignaal: 9-8. De bezoekers uit Eindhoven kregen veel mogelijkheden om te schieten maar waren niet dodelijk genoeg in de afronding.

Na rust slaagden de thuisploeg er opnieuw in de voorsprong vast te houden. Lange tijd was het verschil één punt, totdat de Sassenheimers een kwartier voor tijd begonnen uit te lopen. Via een knap afstandsschot van Nick Pikaar kwam TOP op een voorsprong van 17-13. Dit gat was te moeilijk om te dichten voor DSC. De rood-witten hielden een marge van drie goals vast, waardoor de nummer twee van de competitie niet terug kon komen. Het duel eindigde in 21-18. Na het eindsignaal brak het feest los in sporthal de Korf, waar bekend werd dat Oost-Arnhem had verloren van Dalto (18-13).

De Sassenheimers mogen zich dus op gaan maken voor de play-offs. De eerste tegenstander op de route naar promotie is koploper Dalto. In drie wedstrijden wordt uitgemaakt wie door mag naar de volgende ronde. TOP kwam Dalto al twee keer tegen dit seizoen, tweemaal werd verloren. De eerste wedstrijd is volgende week, op 25 maart.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in