Nick Pikaar in actie (foto: instagram @top_iaa_fresh).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft weten te winnen van DeetosSnel. De Sassenheimers hadden weinig moeite met de nummer negen van de competitie: 24-15.

De thuisploeg, zelf vierde in de Korfbal League 2, schoot uit de startblokken. Het verschil tussen beide ploegen was al snel te zien en de rood-witten kwamen op een voorsprong van maar liefst 7-1. Toch deden de bezoekers uit Dordrecht wat terug met drie goals achter elkaar. Sprake van een comeback was er in de eerste helft echter niet: de score sprong van 7-4 naar een ruststand van 12-5. TOP gaf hoge verdedigende druk, waar DeetosSnel het erg lastig mee had. Vooral Thomas Tiggelman blonk uit in het eerste bedrijf.

De tweede helft leek erg veel op de eerste. De thuisploeg liep al snel uit naar 18-10, waarna de Dordrechters weer even ruimte kregen om licht terug te komen. 18-14 was het meest dichtbij wat DeetosSnel zou gaan komen. TOP sloeg hierna weer een gat naar 22-15 en was simpelweg de betere ploeg. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 24-15.

De Sassenheimers lijken drie weken voor de play-offs op het goede moment in vorm te raken. TOP staat op dit moment op de derde plaats, gedeeld met HKC, op negentien punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in