Nick Pikaar in actie (Foto: Rene van Dam/archief).

Sassenheim – Het is TOP/IAA Fresh niet gelukt om een derde play-off wedstrijd uit het vuur te slepen. In eigen sporthal de Korf werden de Sassenheimers uitgeschakeld door Dalto: 16-22.

Vorige week was de ploeg uit Driebergen ook al de sterkste. Toen verloor TOP met 25-17, wat de kans op promotie naar de Korfbal League al kleiner maakte. In eigen huis wilden de rood-witten echter aan het publiek laten zien wat ze waard waren. Dalto nam in de openingsfase het voortouw maar TOP kwam langszij. Na een kleine tien minuten gespeeld te hebben scoorde Maaike van der Willik de 4-3. Jill Heijink breidde deze voorsprong zelfs uit naar 5-3. Het vervolg bleef spannend, toch slaagde Dalto erin de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aan de hand van uitblinker Wattel kwamen de Driebergenaren nog in de eerste helft op een voorsprong van 9-15. Daarnaast zag TOP vedette Nick Pikaar uitvallen, waardoor het een hele lastige klus leek te worden in het tweede bedrijf.

Na rust hield Dalto de controle over de wedstrijd. Geleidelijk liep de score voor beide ploegen op, waarbij het na een kwartier in de tweede helft 11-18 stond. De score veranderde vervolgens nog naar 13-21, waarna TOP toch nog even aanzette. Uiteindelijk kwamen de Sassenheimers niet verder dan 16-22, waardoor ze uitgeschakeld zijn in de play-offs. Wel gaf het publiek nog een staande ovatie aan de ploeg van Aad van Rijthoven, als dank voor een verrassend mooi seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in