Foto: Eyecons/archief

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft de eerste play-off wedstrijd voor promotie naar de Korfbal League verloren. In Driebergen verloren de Sassenheimers met 25-17 van Dalto.

Gezien de score in de competitie moest de wedstrijd tegen Dalto een zware worden voor TOP. Dalto was met 32 punten eerste geworden, TOP haalde met 21 punten op de valreep de play-offs als nummer vier. In de openingsfase was het dan ook de thuisploeg die het initiatief nam, de Sassenheimers volgden. Na een rustig eerste kwartier stond de score op 3-1, wat de bezoekers rechtzetten naar 3-3. Toch was het Dalto wat opnieuw de overhand nam, om het voor rust niet meer weg te geven. Een marge van drie werd stabiel behouden en zelfs net voor de pauze uitgebreid naar 12-7.

Na rust drong TOP heel even aan maar dichter dan drie goals verschil kwamen de Sassenheimers niet. Dalto liep zelfs weer uit naar 18-12, een score die het spelbeeld samenvatte. Een flinke voorsprong van maar liefst zeven goals werd vastgehouden door de thuisploeg. De bezoekers kwamen er niet doorheen en konden hierdoor het gat niet dichten. De wedstrijd eindigde dan ook in 25-17.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in