TOP-speler Thijs van der Zaag in actie (foto: instagram @top_iaa_fresh).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft de eerste return in de Korfbal League 2 verloren. In eigen sporthal de Korf verloren de Sassenheimers nipt met 20-21 van Oost-Arnhem.

De ploeg uit Arnhem stond één punt achter TOP. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wisten de Gelderlanders een achterstand van 8-14 om te buigen in een 26-23 overwinning. Op papier beloofde het dus een gelijkwaardige wedstrijd te worden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de recent overleden Ruud van der Horst, TOP-clubman en Lid Van Verdienste. Na het indrukwekkende eerbetoon brandde het spektakel los. TOP nam al snel de touwtjes in handen en kwam na ruim tien minuten 4-1 voor. De bezoekers lieten zich echter niet makkelijk de kaas van het brood eten, want na een kwartier stond het al 5-4. Anna van Molken zette de Arnhemmers zelfs op een 6-7 voorsprong, waarna de ruststand 8-10 bedroeg. Het tactisch sterke Oost-Arnhem had in het schaakspel van de eerste helft dus opnieuw een achterstand om weten te buigen.

De eerste tien minuten in het tweede bedrijf werd er om de beurt gescoord, waarbij de bezoekers de voorsprong vasthielden. Met nog negentien minuten op de klok sloeg de ploeg van coach Henco Pullen zelfs een gat naar 11-14, gevolgd door een time-out. TOP knokte zich terug naar 15-16, maar zag Heijink een vrije bal op 16-16 missen. Toch kwamen de Sassenheimers even later op gelijke hoogte, met dank aan Thimo Winter, die zijn derde van de wedstrijd maakte. Oost-Arnhem schrok echter niet van deze score en leek de wedstrijd zelfs te beslissen. Krijn van het Kaar scoorde twee minuten voor tijd de 18-21, een voorsprong die te groot was voor TOP om nog goed te maken. Via onder andere Pikaar kwam het team van Aad van Rijthoven nog op 20-21, enkel met zes seconden resterend op de klok.

TOP/IAA Fresh zakt door de verliespartij van plek vier naar plek zeven in de Korfbal League 2. De Sassenheimers hebben negen punten na tien speelrondes. Koplopers Dalto en DSC staan gezamenlijk met zestien punten op de eerste plek, gevolgd door nummers drie en vier Tempo en HKC, beiden op elf punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in