Foto: instagram @top_iaa_fresh

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft een belangrijke wedstrijd in de middenmoot van de Korfbal League 2 gewonnen. In sporthal de Korf werd Tempo met 22-17 verslagen.

De bezoekers uit Alphen aan de Rijn stonden op de zesde plek, één punt achter de Sassenheimers. In de openingsfase was dit ook terug te zien: beide ploegen hielden elkaar de eerste vijf minuten af van scoren, vervolgens werd er tot de 4-3 om de beurt gescoord. In het tweede kwartier van de eerste helft wist de thuisploeg een comfortabele voorsprong op te bouwen, waarbij een gat werd geslagen naar 9-6. Een spannende eerste helft werd afgesloten met een stand van 12-10. TOP was lichtelijk de bovenliggende partij maar gaf Tempo toch de kans om aan te blijven haken.

Dit spelbeeld was ook in het tweede bedrijf terug te zien. De ploeg van Aad van Rijthoven hield een voorsprong vast van drie punten. Thomas Tiggelman zette de Sassenheimers zes minuten voor tijd zelfs op een 19-14 voorsprong. De kans voor Tempo om aan te haken was hiermee vergeven, waardoor TOP de overwinning over de streep kon trekken. De wedstrijd eindigde in 22-17.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in