Noordwijkerhout – De Tulip Experience Amsterdam is donderdagochtend weer open voor bezoekers. Woensdagavond was de officiële opening, hierbij waren verschillende burgemeesters en wethouders uit de omgeving aanwezig. In 2023 ontving het bedrijf een prijs in de categorie ‘beste verborgen pareltje’ tijdens de ‘Tourism Innovation Summit’ in Sevilla.  

De Tulip Experience Amsterdam is bedacht door bollenkweker Simon Pennings vanuit het idee om overlast van toeristen in de bollenvelden te verminderen. Bollenkwekers ervaren namelijk voornamelijk last van mensen die foto’s willen maken tussen de bollenvelden en hiermee de tulpen vernielen. In de showtuin van het bedrijf kunnen de bezoekers ongestoord door de tulpenvelden wandelen en foto’s maken.  

Volgens Sylvia Pennings, de directeur van Tulip Experience Amsterdam, is er bewust gekozen voor een wat internationalere naam voor het bedrijf door de hoofdstad Amsterdam te benoemen. ‘Oorspronkelijk bedacht door iemand die adviseerde om wat te doen met het nummer ‘Tulpen uit Amsterdam’ en achteraf gezien ook handig voor de Google zoekresultaten’, aldus dus Pennings.  

Naast een showtuin is er in de omgetoverde bollenschuur ook een museum aanwezig waar de bezoekers zich meer kunnen verdiepen in de bollensector. Kunstschilder Simon Balyon is bezig met een schilderijen-serie voor in het museum waarop het Bloemencorso is te zien die door de dorpen gaat van de Bollenstreek. 

De Tulip Experience is open voor twee maanden tot en met 21 mei. 

 

1 REACTIE

  1. Ook de tulperij in Voorhout is weer geopend 7dagen per week (gratis toegang ) en met een gezellige plek om iets te drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in