Bollenstreek – De tv-serie ‘Bollenjongens’ van programmamaker Johan Overdevest wordt in april uitgezonden door RTL Z. Ook zijn alle afleveringen vanaf 11 april te zien op Videoland.

‘Bollenjongens’ vertelt het verhaal van de Bollenstreek. Toen, nu en in de toekomst. Overdevest volgt in het programma een jaar lang het werk van elf bollenjongens, jonge ondernemers die het hele jaar druk zijn om de bollenvelden in bloei te krijgen en bollen te exporteren over de hele wereld. Eerder was ‘Bollenjongens’ al te zien op TV West.

RTL Z zendt ‘Bollenjongens’ uit als de Bollenstreek vol in bloei staat. Op dinsdag 11 april zijn vanaf 20.30 uur de eerste zes afleveringen te zien en een week later, op dinsdag 18 april, de andere vier afleveringen. Ook wordt de serie nog twee keer herhaald, op woensdag- en zaterdagavond.

1 REACTIE

 1. Ik (ruim 82jaar) geniet enorm van deze serie, wat een mooi initiatief!
  Mijn grootvader, de broers van mijn vader, mijn schoonvader en broers en andere familieleden zaten allemaal ‘in de bollen’ in Beverwijk/Heemskerk.
  De tuinderijen zijn allemaal verdwenen, verkocht vanwege de huizenbouw-helaas.
  Vooral van de gemoderniseerde bollenteelt geniet ik. Het komt goed tot zijn recht in de serie.
  In Beverwijk woonden wij allemaal bij elkaar en wanneer ik, als klein kind, bij mijn oma kwam en het was bollenpellerstijd dan moest ik eerst een schaal met bollen pellen en dan gingen wij pas daarna theedrinken.
  Er komen zoveel herinneringen terug bij bekijken van de serie.
  Op de fiets eerst naar de showtuin van het Linneaushof en daarna naar de Keukenhof.
  In de vakantie altijd bollenpellen bij mijn opa maar ik haalde als 15 jarige de woede van mijn opa op mijn hals door bij een ander familielid bollen te gaan pellen omdat hij iets meer betaalde 😂. Mijn vader werd ter verantwoording geroepen!
  Heel veel dank voor deze serie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in