Plattegrond van het geplande zonnepark - foto ECL

Lisse – Voor het terrein waar de Energie Coöperatie Lisse (ECL) een zonnepark wil aanleggen, is een concurrerend plan ingediend bij de gemeente Lisse. Dat meldt ECL in haar nieuwsbrief.

Het gaat om kavel A1224, de voormalige vuilnisbelt aan de Loosterweg-Zuid. Er ligt inmiddels ook een plan voor een camping op het terrein. Beide principeverzoeken worden nu bestudeerd door de afdeling Ruimtelijke Ordening van HLT. Vervolgens wordt een advies geschreven voor het college van B&W van Lisse.

ECL wil op kavel A1224 een natuurinclusief zonnepark aanleggen. Geen zonnepanelen in een kaal land, maar in een bloemrijk grasland, met ruimte voor insectenhotels en kikkerpoelen.

8 REACTIES

 1. Genoeg (plattte) daken

  Met andere woorden
  een gemeente als Lisse heeft meer behoefte aan een camping dan aan een zonnepark.

  • Camping lijkt me niet zo gezond op een voormalige vuilnisbelt. Vroeger namen ze het niet zo nauw met het storten op een vuilnisbelt!

 2. Misschien beter afgraven en er (weer) bollengrond van maken.

  Zoals gezegd: zonnepanelen horen op daken, ook van bollenschuren.

  • Er ligt daar een meters dikke laag (zwaar) verontreinigde grond. Afgraven en reinigen van de grond is veel te duur. Bovendien groeit daar dan geen bol op.
   Een camping op verontreinigde grond? Plan van ECL met panelen en groen is dan beter. Zeker wanneer er opvang voor de pieken bij gemaakt wordt.

 3. Geen zonnepanelen het net is toch al over belast, een camping is een heel goed plan.
  Dan is de poppenkast langs de vaart ook over.
  Kon men dit jaren geleden niet bedenken?

 4. Erg veel behoefte aan camper parkeerplaatsen. Zeker in Lisse maar ook landelijk. Minder geschikt voor tenten op de grond met spelende kinderen. Ze moeten zo’n zonnepark niet eens in behandeling nemen.

 5. Een bizar slecht plan die zonnepanelen , denk dat de kosten veel hoger zijn dan de opbrengst dat is meestal al zo, maak er een betaalbare camper parkeerplaats van .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in