VVSB-doelman Ruben Valk kon ondanks enkele ingrepen een nederlaag niet voorkomen bij FC Rijnvogels. (Archieffoto)

Noordwijkerhout – Op De Boekhorst nam VVSB het woensdagavond in een bekerduel op tegen oude bekende UNA . De formatie uit Veldhoven vocht een decennium terug al enkele malen een robbertje uit met VVSB in de toenmalige Topklasse. Waar VVSB dit seizoen in de Derde Divisie A uitkomt, bivakkeert UNA op hetzelfde niveau in afdeling B. Met een vijfde plek op de ranglijst mag de start van de Brabanders dan ook beter worden genoemd dan die van de ploeg van Wilfred van Leeuwen.

Een mooie testcase dus voor paars-geel dat kort voor aanvang van het seizoen in een bloedstollende duel inclusief verlenging gevolgd door een ellenlange strafschoppenserie de tweede voorronde wist te bereiken ten koste van FC Rijnvogels.  Vervolgens rolde er in de competitie een teleurstellende reeks van vijf duels uit, waarin na drie nederlagen en twee remises het puntentotaal op twee is blijven steken.

Cupfighter VVSB had voor eigen publiek dus wel iets goed te maken na de matige start. Het veroveren van een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Een toernooi waaraan het zoveel mooie herinneringen bewaard.

VVSB startte met drie hoekschoppen, terwijl UNA een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Daarna was het VVSB dat wel scoorde. Na een goede actie van Gyliano van Velzen opende Jesse van Nieuwkerk bij de eerste paal via een Veldhovens been de score (1-0).

Na een klein halfuur spelen kreeg VVSB een flinke domper te verwerken toen goalie Ruben Valk zich, na hard geraakt te zijn in een duel, met met een blessure aan de hand moest laten vervangen door debutant  Stef Hoogervorst. Nauwelijks tussen de palen beland stond de gelijkmaker op het scorebord toen Juul Respen na een vloeiende Brabantse aanval vanaf randje zestien doeltreffend uithaalde (1-1). VVSB had even nodig om zich te hervinden na deze twee tegenvallers, waarbij het eenmaal aangekomen bij de UNA-zestien keer op keer ontbrak aan de juiste voortzetting.

Met de 1-1 halverwege was het na de thee in deze open wedstrijd de vraag welke kant het kwartje deze avond zou oprollen. Maar omdat de krachsverschillen ook na de pauze klein bleven, was dat lange tijd geen uitgemaakte zaak. Zo was doelpuntenmaker Van Nieuwkerk met een kopstoot na een uur spelen dichtbij een treffer, terwijl het aan de overzijde voor de thuisploeg oppassen geblazen bleef voor tegenstoot. Met nog ruim een kwartier te gaan was het dan toch raak voor UNA toen opnieuw Juul Respen met zijn tweede van de avond zich tot de held van Veldhoven ontpopte (1-2)  Met een dubbele -aanvallende- wissel trachtte Wilfred van Leeuwen het tij hierna nog te keren. Vol op de aanval spelend slaagde VVSB  er echter niet in om de achterstand nog ongedaan te maken.  UNA hield stand, zodat VVSB na negentig minuten definitief wist dat het bekeravontuur er dit seizoen al snel opzat.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in