foto UWV

Bollenstreek – Uitkeringsorganisatie UWV verstrekte eind augustus in de Bollenstreek zo’n 1013 WW-uitkeringen. In vergelijking met de maand ervoor is dat een stijging van 0,7%. In het jaar 2022 gaf de UWV in augustus een WW-uitkering aan 1153 inwoners van de Bollenstreek, dat aantal is dus nu gedaald met 12%.

Werkgevers zullen in de toekomst rekening moeten blijven houden met een tekort aan arbeidskrachten. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de bevolkingsontwikkeling. Naar verwachting zullen er meer mensen de arbeidsmarkt verlaten dan dat er nieuwe arbeidskrachten toetreden.

Vooral in sectoren zoals zorg en welzijn, openbaar bestuur, onderwijs en industrie zal vergrijzing een probleem zijn in de Bollenstreek. Om vacatures met succes te vervullen, kunnen werkgevers overwegen om andere groepen kandidaten aan te trekken.

18 REACTIES

 1. Dar is niet alleen in de bollenstreek, het is een landelijk probleem en met name ook in de zorg sector.
  Zorg afhankelijke nensen zitten soms vele weken te wachten op geschikte zorg.
  Erg zorgwekkend allemaal

 2. Joh is toch duidelijk het is werken man en vrouw allen in inkomen heeft geen nut dus kinder wens niet mogelijk dus ja vergrijzing is nu probleem en werk inkomen is net genoeg om rond te komen normaal verdiener geen andere kosten kunnen veroorloven

 3. Maar als er boa’s en handhavers bij moeten komen zijn er altijd mensen genoeg.. en 90% van hun tijd is verspilling en overbodig. Die lui worden uit de kansarme kringen geplukt. De dropouts, in plaats ze een vak te laten leren worden het pennenlikkers om argeloze burgers lastig te vallen.. in Leiden struikel je over die lui..en de oudjes die versleten zijn worden op de scanauto gezet.. nu ook in Noordwijk.

 4. In de zorg spelen veel negatieve zaken een rol. B.v. jonge mensen, die zich in een positie wringen, ten kostte van collega,s. Dit door roddel en achterklep, zoals de drie zeven van Socrates. Na een aantal jaren storten ze in; de bekende burn-out. En hoeveel collega,s zijn er de dupe van geworden. Niet meer in de zorg, ontslagen worden etc…en managers gaan er gewoon in mee ( de JA knikkers )….

  • Dat heb ik ook altijd geroepen over die uitkeringtrekkers. Totdat ik met mijn 61 jaar zelf aan de buurt was en eruit gegooid ben met een versleten rug. Je kunt proberen om ander werk te krijgen, maar je past nergens in het profiel. Ik heb geen grote mond meer over uitkeringtrekkers, want moet nu helaas zelf mijn hand ophouden

   • Een uitkering is je eigen geld afkomstig uit je geboortetrust. Opgebouwd door je voorouders over honderden jaren waar uiteindelijk vroeg of laat elke cent weer bij de staat terecht kwam en dit middels compoundrentes tot een duizelingwekkend bedrag per mens is gestegen.
    De mensen hebben simpelweg het recht de vruchten te plukken van hun gedane arbeid. De belastingdienst is een ANBI stichting..geld geven is helemaal niet verplicht. Ze plegen naamsfraude met je achternaam in blokletters. Werk moet lonen en in verhouding staan tot het kunnen hebben van een fatsoenlijk leven naar rato. Helaas is die verhouding zoek en hebben niet alleen de zwakkeren maar ook de middenklassen amper vermogen hun leven rond te krijgen. De staatsschuld is fake en nep! Alleen maar bedoeld om ons aan het werk te houden, er is geld zat. Ze kunnen met gemak een vlaktaks houden van 10% dan gaat iedereen en ook een grotere groep fluitend naar zijn / haar werk.

 5. Zo Anna dat zijn harde uitspraken, heb je wel eens gehoord van mensen die al 40 of zelfs 50 jaar bij een bedrijf werken eb die gaan stoppen of failliet gaan, moeten deze mensen ook weg geschopt worden naar werk! ( vreemde uitspraak trouwens wegschieten) denk hier maar eens goed over na….

 6. Zo Anne dat zijn harde woorden. Moeten mensen die al 40 of 50 jaar bij een bedrijf hebben gewerkt ook weggeschopt worden( raar woord eigenlijk weggeschopt worden) als het bedrijf moet stoppen of failliet gaat?

 7. Gaan we nu elkaar de schuld geven van het feit dat er te weinig arbeiders zijn en dit alleen maar erger gaat worden?
  Het is toch logisch dat zoveel jaar na de geboorte golf van na de oorlog die lui met pensioen gaan.
  Misschien is het tijd om prioriteiten te stellen . Gaan we bloembollen kweken of oma wassen?

 8. Het is de maatschappij.
  Veel jongeren zitten gewoon thuis of werken zwart.
  Er zijn mensen die wel willen werken,maar niet mogen werken( status houders) hebben diploma en evaring.
  Maar de diploma wordt niet erkend door de staat.
  Dus minder regels zou de oplossing zijn.
  Veel van die mensen zitten gewoon duimen te draaien.
  En jongeren meer dwingen om te gaan werken.
  Niet vrijwillig willen werken wat arbeids- of uitzendbureau aanwijzen gewoon korten op ww of sociale dienst 30% tot 40%.
  Dan wil ik wel zien of ze niet opgang komen

 9. Naast bedenkelijke formuleringen en dito meningen hierboven, lees ik ook veel wantrouwen over ‘de ander’. Bedenk dat anderen ook zo snel en gemakkelijk een mening over jou hebben. Hoe voelt dat? Kan een ander weten, in een oogwenk, wat je situatie is, hoe je denkt, wat je motivatie is, hoeveel je wel of niet werkt, of hoe het komt dat je veel of juist weinig verdiend? Wanneer ben je een goed mens? Kunnen anderen (dan jij zelf) ook goede mensen zijn?
  Ik zie dagelijks in Hillegom heel veel bedrijvigheid van mensen die aan het werk zijn of naar hun werk gaan. Ik weet dat alle jongeren gewaardeerd willen worden en dat werk die kans biedt. Zijn er nog mensen die helemaal niet willen werken en zichzelf buiten de maatschappij willen plaatsen? Zou die groep groter zijn dan enkele procenten en over hoeveel mensen gaat het dan in een dorpje als Hillegom? Laten mensen zich niet teveel meeslepen in hun meningsvorming over anderen door roddel en achterklep van kranten met chocoladeletters en schreeuwers die alleen maar profiteren van de onrust die ze veroorzaken? Lieve mensen, als je oordeel over anderen eigenlijk je angst is – dat anderen dit over jou zullen denken – tel dan eerst tot tien voor je je uitspreekt of het opschrijft. En slik je mening in als je niet zeker weet.
  Sterkte verder.
  ………10

 10. Er is een probleem in de zorg, maar als je ziet hoeveel mensen uit de zorg werken met asielzoekers begrijp ik dat. Er is dus een tekort gecreëerd.

 11. Men moet de arbeidsmarkt eens op de schop gooien. Er zijn teveel dure onzinbanen. Kijk eens naar de zorg. Grote zorgverzekeraars die alleen maar er voor zorgen dat goed opgeleid personeel in een keurslijf zitten en meer dan de 50% van de tijd bezig zijn met administeatie voor deze onzinfuncties. We moeten onze goed pgeleide personeel laten werken . Controle alleen voor boekhouding en veiligheid. Bij elk probleem wordt er een adviesgroep samengesteld die vervolgens weer zorgen voor onzinbanen etcetera…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in