Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdag weten te winnen van Quintus 2. De Voorhouters wisten in de eerste helft al een gat te slaan, om vervolgens niet meer in de problemen te komen: 38-30.

Waar Foreholte en Quintus vorig jaar nog streden tegen degradatie, is dat dit seizoen wel anders voor de Voorhouters. Door een doordeweekse winstpartij in de beker tegen Nieuwegein werd de zesde overwinning op rij genoteerd. Daarnaast stond Quintus in de Eerste Divisie dertiende, Foreholte derde. In de eerste helft van de wedstrijd liep Foreholte dan ook al snel uit: van 4-2 sprongen de paars-zwarten naar 10-4. De samenwerking tussen de cirkelspeelsters en de afstandsschutters was goed en ook de dekking was in orde. De ruststand bedroeg 19-14.

Het tempo was in het tweede bedrijf even hoog als in het eerste, waardoor het ook na rust een aantrekkelijke wedstrijd bleef om naar te kijken. Foreholte liep verder uit naar 30-20 en kreeg langzaamaan het gevoel dat de buit binnen was. Niet alles ging echter goed, want in de afronding werd nog hier en daar een kans gemist. Toch bleef de marge eigenlijk constant tien punten, tot aan de laatste minuut toen Quintus nog tweemaal wist te scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 38-30.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in