Ontwerp: Van Egmond architecten

Noordwijk – Bouwbedrijf De Lange-Van der Plas BV heeft dinsdag in hoger beroep gelijk gekregen in de zaak tegen netbeheerder Liander over het nieuwbouwproject Résidence van Henegouwen. Het bouwbedrijf had Liander al een jaar vóór de beoogde oplevering gevraagd om aansluiting op het elektriciteitsnet. Maar de netbeheerder gaf steeds aan niet te kunnen leveren vanwege capaciteitsproblemen. Nu heeft het hof bepaald dat Liander de aansluiting op het electriciteitsnetwerk voor de bouwvakvakantie geregeld moet hebben.

Voor de levering van stroom is volgens Liander een transformatorstation nodig en daarvoor moet de gemeente medewerking verlenen. Tijdens het hoger beroep gaf de gemeente Noordwijk aan de vergunningenprocedure te willen en kunnen versnellen. Op basis daarvan heeft Liander het bouwbedrijf een nieuw planningsvoorstel gedaan. Aanvankelijk zou Liander de appartementen medio augustus aansluiten. De aansluiting staat nu gepland in week 28. Het hof heeft bepaald dat Liander zich aan deze nieuwe planning moet houden.

Volgens de Elektriciteitswet 1998 geldt voor alle aanvragers van een elektriciteitsaansluiting een gelijk speelveld. Het hof stelt daarom dat Liander de aanvragen van Résidence van Henegouwen niet met voorrang mag behandelen.

6 REACTIES

  1. En weer schiet de heer Duivenvoorde uit de bocht. Wat zit er er toch in zijn hoofd dat hij zulke reacties plaatst. Geen zonniger denken in ieder geval.

    • Het is “vliegt uit de bocht”, en niet “schiet uit de bocht.”Voorts, meneer of mevrouw W.+ Wickel, heeft u meneer Fred wel eens kunnen betrappen op een niet-wantrouwende gedachte?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in