Wilfred van Leeuwen kan met zijn ploeg bij IJsselmeervogels geen potten breken (foto: Orange Pictures).

Noordwijkerhout – Heel dichtbij waren ze, vorig seizoen. VVSB vloog er in de halve finale van de nacompetitie uit tegen SteDoCo, na een tegengoal in de slotseconden. Dit seizoen wacht een nieuwe competitie, met veel tegenstanders van de oude Derde Divisie zaterdag. Trainer Wilfred van Leeuwen ziet de nieuwe competitie als zwaarder en wil dit seizoen juist af van datgene wat VVSB vorig jaar nekte: “We moeten minder tegengoals krijgen.”

VVSB
Vertrokken spelers: Leroy George, Danny Bakker, Jelmer Vijlbrief, Brian Illiohan, Tijs Knapp.

Nieuwe spelers: Gyliano van Velzen (Pegia 2014), Victor van der Linde (OFC Oostzaan), Thomas Schaap (Purmersteijn), Daan Tervoort (RKVV Velsen), Mounir Mounji (ODIN'59), Luca Tarani (ARC).

Doelstelling: attractief voetbal spelen.

 

Van Leeuwen kan naar eigen zeggen nog niks kwijt over een beoogde plek op de ranglijst in de Derde Divisie. “We zijn net drie weken bezig. We moeten eerst alles compleet hebben en op gegeven moment maar kijken waar we staan”, aldus de geboren Sassenheimer. “Onze grootste doelstelling is attractief voetbal spelen. Daar zit niet per se een plek op de ranglijst bij, maar we moeten daarmee wel wedstrijden winnen uiteraard.”

Met ‘alles compleet hebben’ doelt Van Leeuwen onder meer op de lopende zoektocht naar een extra centrale verdediger. “Max (Ossendrijver, red.) ligt er nog een tijdje uit met een gebroken enkel”, vertelt Van Leeuwen. “Dat kunnen we nog wel redelijk oplossen. Maar als je heel goed kijkt, speel je zaterdag met Nicky Eekhout als verdediger en naast hem twee middenvelders. Dan ben je toch een soort kwetsbaar. Laten we hopen dat er nog iemand bijschuift de komende weken. Ik wil minder tegengoals dan vorig seizoen.”

“Met iemand die niet meer wil is het slecht eten, dan moet je eieren voor je geld kiezen”

Naast de zoektocht naar een mogelijke nieuwe verdediger heeft de transferafdeling van VVSB überhaupt een drukke zomer achter de rug. Vaste krachten Danny Bakker en Vijlbrief vertrokken, maar ook topscorer Leroy George was ineens verdwenen. “Dat begon drie weken voor de voorbereiding. Dat is natuurlijk klote, daar had niemand op gerekend”, vertelt de 50-jarige oefenmeester over de transfer van George. “Maar met iemand die niet meer wil is het slecht eten, dus dan moet je eieren voor je geld kiezen, transfersom pakken en snel handelen. Nou, dat hebben we gedaan.”

VVSB haalde Gyliano van Velzen, twee dagen na het vertrek van George. Van Leeuwen wil de oud-jeugdspeler van Ajax en Manchester United echter niet aanwijzen als directe vervanger van George: “Van Velzen is een aanvallend ingestelde speler. Zaterdag tegen Rijnvogels stond Mounir Mounji op de positie waar Leroy vorig jaar stond, die heeft het ook uitstekend gedaan. Met Leroy wisten we ook niet wat we kregen vorig jaar. Die had natuurlijk een fantastisch seizoen gespeeld met bijna 25 goals. Die zomaar een-op-een vervangen gaat natuurlijk niet.”

Van Leeuwen haalde naast Van Velzen en Mounji nog meer versterkingen. “Ik weet niet of de selectie is verbeterd in vergelijking met vorig seizoen” vertelt Van Leeuwen. “We zijn blij met elke nieuwe speler. Max Ossendrijver ligt er een tijdje uit met een gebroken enkel, Bakker is naar Katwijk en George ging op het laatste moment weg. Dan heb je het natuurlijk wel over drie goede spelers in je as. Daar hebben we voldoende kwaliteit voor teruggehaald, maar dat moet zich nog een beetje ontwikkelen want we zijn pas drie weken bezig.”

“Als er gevoetbald moet worden gaan we voetballen, als er gekleund moet worden gaan we kleunen.”

Goede kwaliteit zal nodig zijn, want VVSB treft veel sterke tegenstanders volgens Van Leeuwen. “Ik denk dat de competitie een stuk zwaarder is geworden. Als je kijkt naar het niveau van de onderkant van de zondag, dat niveau heb je niet op zaterdag. De gemiddelde sterkte is gewoon beter. Veel ploegen hebben een betere selectie. Wij hebben ook een goede selectie, dus het worden mooie wedstrijden.”

Andere tegenstanders brengen ook andere speelwijzes met zich mee, legt van Leeuwen uit. “Op zondag denk ik dat veel ploegen toch wel veel meer het voetballende gedeelte willen zoeken, waar het op zaterdag meer het fysieke gedeelte is. Maar of dat dit jaar ook zo is, dat gaan we zien. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit, geen van de twee ligt ons beter. Als er gevoetbald moet worden gaan we voetballen, als er gekleund moet worden gaan we kleunen.”

“Er zal geen club zijn die net zoals ADO’20 of VVSB vorig jaar zomaar richting de tachtig punten gaat.”

Van Leeuwen kijkt het meeste uit naar lokale wedstrijden en die tegen grootmachten. “Kijk, potjes tegen Rijnvogels of andere clubs uit de buurt zijn natuurlijk geweldig. Daarnaast is IJsselmeervogels natuurlijk een schitterende club, DVS’33 waar we volgende week tegen spelen ook. Het zijn bijna alleen maar grootmachten waar we tegen spelen, dat is mooi.”

Diezelfde namen komen ook naar voren als de trainer van VVSB een favoriet voor de titel moet aanwijzen. “Als je kijkt naar de clubs met grote selecties, dan heb je het over IJsselmeervogels – DVS’33 – Sparta Nijkerk, dat zijn wel clubs die groot zijn en altijd wel flink investeren. Voor de rest zeg ik dat het gewoon een sterke competitie is. Er zal geen club zijn die net zoals ADO’20 of VVSB vorig jaar zomaar even richting de tachtig punten gaat. Ik denk dat het dit jaar anders is, dat het meer aan elkaar gewaagd is. Dat laat de mogelijkheid voor andere titelkandidaten ook wel open.”

En VVSB? “Dat weet ik niet”, zegt Van Leeuwen. “Vorig jaar werden we pas titelkandidaat toen we dichtbij ADO’20 kwamen. Dit jaar beginnen we weer quitte. Eerst maar een paar wedstrijden winnen, dan zien we daarna wel verder.”

VVSB speelt de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 19 augustus. Van Leeuwen gaat met de paars-gelen gelijk op bezoek bij een grootmacht, in een uitwedstrijd tegen DVS’33 in Ermelo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in