Bollenstreek – In de lagere regionen van het zaterdagvoetbal viel er deze zaterdag in de Zilk een opvallende uitslag te noteren. Van Nispen droogde hekkensluiter FC Velsenoord met maar liefst 6-1 af. Koploper Teylingen kwam in eigen huis tegen Meerburg niet verder dan een 0-0 gelijkspel, terwijl Warmunda haar tweede verliespartij op rij liet noteren. In 5A rekende koploper SJC met 3-1 af met Hazerswoudse Boys.

Koploper Teylingen kreeg op de Roodemolen bezoek van het als vierde geklasseerde Meerburg. Dat leverde een duel op waarin beide defensies vanaf de aftrap de boventoon bleven voeren. De stugge Zoeterwoudse defensie hield het dit seizoen gemakkelijk scorende Teylingen gedurende negentig minuten van een treffer af. Datzelfde gold echter ook aan de overzijde. De brilstand na negentig minuten bleek hierdoor onvermijdelijk. Door dit gelijkspel zag de ploeg van Rob Jonkman het winnende FC Oegsgeest tot op vier punten naderen.Teylingen gaat a.s. zaterdag in Noorden op bezoek bij middenmoter NSV’46. Aftrap om 14.30 uur.

Warmunda verloor twee weken terug het duel om de tweede plaats met 0-2 van FC Oegstgeest. Op bezoek bij laagvlieger Floreant liep de Warmondse formatie opnieuw averij op. Een benutte Boskoopse penalty leverde na twaalf minuten de 1-0 ruststand op. Na de thee probeerde Warmunda echter wel langszij te komen, maar dat lukte niet. De 2-0 in de slotfase bleek uiteindelijk de genadeklap. De 2-1 van de voet van Thomas van Kesteren in de laatste minuut van de blessuretijd telde hierdoor louter voor de statistieken. Warmunda krijgt a.s. zaterdag in eigen huis bezoek van degradatiekandidaat Sporting Leiden. Aftrap op Het Overbos om 15.00 uur.

Van Nispen kreeg, na de knappe 1-3 overwinningvan vorige week op VVA/Spartaan, in eigen huis een uitgelezen mogelijkheid om tegen het nog altijd puntloze FC Velsenoord opnieuw drie punten aan haar totaal toe te voegen. Die kans greep de ploeg van Stefan Spruijt met beide handen aan. De bezoekers, die voorafgaand aan dit duel met een doelsaldo van twee treffers voor en veertig tegentreffers aan de wedstrijd begonnen, zagen de schade door een vlotte 6-1 overwinning van Van Nispen nog verder oplopen. Namens Van Nispen vonden Koen Damen en Jeffrey van der Geest ieder tweemaal het net. Berend de Jong en Ted Duivenvorden maakten het  halve dozijn vol voor Van Nispen.

Naast deze driepunter deed Van Nispen goede zaken op de ranglijst. Voor de eerste keer dit seizoen bereikte Van Nispen een plek net boven de fatale rode streep. Over zeven dagen gaat Van Nispen op bezoek bij middenmoter Haarlem/Kennemerland. Aftrap om 15.00 uur.

De zaterdagtak van SJC heroverde vorige week de koppositie door op bezoek bij  laagvlieger DVC de drie punten in de slotseconden via een 0-1 overwinning in de knip te steken. Met Hazerswoudse Boys trof SJC zaterdagmiddag opnieuw een taaie tegenstander. De als derde geklasseerde bezoekers, werden in de heenwedstrijd door SJC weliswaar met 0-3 verslagen, maar dat bood vooraf geen garantie op succes. Dat bleek al snel toen de bezoekers op een 0-1 voorsprong wisten te komen. Benji Broekhof antwoordde namens SJC echter per kerende post. De 2-1 werd zelfs nog voor de thee bereikt toen uit een hoekschop het leer, al dan niet aangeraakt, tegen het nylon plofte. In het tweede bedrijf loodste Pieter Verkade met een derde treffer zijn ploeg al snel in veilige haven (3-1). Voor SJC staat over een week opnieuw een uitstapje naar Delft op het programma. Dit keer is hekkensluiter DVV Delft de tegenstander. Aftrap om 14.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in