De Zilk – Van Nispen kreeg zaterdagmiddag de gelegenheid om het Vierdeklasserschap met minimaal een seizoen te verlengen. In Amsterdam, op neutraal terrein, was het Amersfoortse VOP in een rechtstreeks duel de tegenstander waarmee de formatie van de als trainer afscheidnemende Stephan Spruijt diende af te rekenen.

Over het eerste bedrijf konden de Zilkers niet echt tevreden zijn. Twee Amersfoorstse treffers in het eerste bedrijf maakten de opgave om handhaving voor Van Nispen veilig te stellen een stuk moeilijker. Nadat een Amersfoortse vrije trap in de kruising belandde, stond niet veel later ook de 0-2 op het scorebord. Het gehavende van Nispen zorgde via Koen Damen kort voor de thee voor de aansluitingstreffer.

Een oppermachtig Van Nispen knokte zich na de doelwisseling nog binnen het uur via Jeffrey van der Geest naar de op dat moment verdiende gelijkmaker (2-2). Dat was na 90 minuten ook de eindstand, zodat er verlengingen aan te pas dienden te komen. Daarbij schudde VOP in de persoon van Berry Powell een bijzondere troefkaart uit de mouw. De 44-jarige ex-prof bleek het scoren nog steeds niet verleerd te zijn. Na twee treffers van zijn voet, bracht Jeffrey van der Geest de spanning nog even terug met zijn tweede treffer van de middag (3-4).

Op de valreep was het opnieuw Powell die het net wist te vinden, waardoor na 120 minuten de 3-5 eindstand degradatie betekende voor Van Nispen dat volgend seizoen haar geluk in de Vijfde Klasse moet gaan beproeven. Dat gaat gebeuren onder leiding van Andre Oudshoorn, die Stephan Spruijt -na elf seizoenen Van Nispen- opvolgt.

Spruijt: ,,Ik had de club uiteraard liever als vierdeklassser achtergelaten. In die elf jaar is er hier veel gebeurd. We promoveerden van de Vierde naar de Tweede Klasse. De afgelopen jaren hebben we de omgekeerde weg helaas bewandeld. Dat is jammer, maar het is niet anders. De club kan nu een hele nieuwe start maken onder leiding van mijn opvolger. Deze degradatie ligt niet aan vandaag. We hebben het dit seizoen op beslissende momenten laten liggen. En vandaag liepen we door twee snelle tegengoals al meteen achter de feiten aan”.

Spruijt zelf gaat niet helemaal verloren voor Van Nispen en de Bollenstreek waar hij ruim drie decennia zowel als speler, maar ook als trainer actief is geweest. Bij toerbeurt gaat de oud- speler van FC Lisse, waar hij in het seizoen 1993-1994 debuteerde, op Sportpark Wassenaar op zaterdag als gastheer fungeren. ,,Daarvoor ben ik in die elf seizoenen te veel vergroeid met deze club. Daarnaast ga ik komend seizoen bij DSS uit Haarlem, de club waar ik ooit als klein ventje ben begonnen met voetballen, in de luwte als assistent-trainer op zondag aan de slag. Er helemaal mee stoppen kan ik nog steeds niet”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in