De Zilk – In de slotfase van het seizoen wist Van Nispen zich niet veilig te spelen in 4B. Om het vierdeklasserschap te consolideren diende er zaterdagmiddag allereerst afgerekend te worden met De Wherevogels uit Purmerend. Dat lukte na een vinnig duel, waarin er na negentig minuten uiteindelijk een 2-0  eindstand op het Zilker scorebord stond.

Vanaf de aftrap ontvouwde er zich op Sportpark Wassenaar een gelijkopgaand duel waarin de beste mogelijkheden voor Van Nispen waren. Het duurde uiteindelijk een half uur voor de thuisploeg erin slaagde om op voorsprong te komen. Na een vlotte aanval werd een door Bjorn Peters ingebrachte bal door Joost Riel bij de tweede paal binnen gegleden (1-0).

Daarmee stond ook de ruststand op het scorebord, waarna er zich in het tweede bedrijf een vinnig duel ontspon. Van Nispen wilde van geen wijken weten, terwijl De Wherevogels alles op alles zette om langszij te komen. In die opzet slaagden de bezoekers niet in een wedstrijd waarin het er soms stevig aan toe ging. Een rode kaart voor Ted Duivenvoorde in de 75e minuut leek Van Nispen op te gaan breken, maar omdat in een hectische slotfase ook twee rode prenten bij de bezoekers vielen, ging die vlieger niet op.

Assistent-trainer Andre Oudshoorn kon dan ook niet anders dan beamen dat het er soms stevig aan toeging. ,,Je weet dat De Wherevogels naarmate de tweede helft vorderde steeds meer op zoek gingen naar een goal. De leverde van beide kanten felle duels op. Uiteindelijk konden we in de slotfase de angel uit deze wedstrijd halen. Op aangeven van Max Prins schoot Koen Damen ons in de slotfase met een droge schuiver naar de bevrijdende 2-0. Over negentig minuten gezien hebben we verdiend gewonnen”.

Van Nispen plaatste zich door deze zege voor de finale van de nacompetitie. A.s. zaterdag staat op neutraal terrein het beslissende duel tegen VOP uit Amersfoort om handhaving in de Vierde Klasse voor Van Nispen op het programma. De speellocatie wordt op een later moment vastgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in