Streek – In de lagere regionen van het zaterdagvoetbal stonden er voor zowel Warmunda als Van Nispen zaterdagmiddag belangrijke wedstrijden op het programma,  in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Teylingen daarentegen zou bij winst op Woubrugge beslag leggen op de titel in 4A. Voor een verslag van dit duel, zie elders op de site.

In eigen huis kon Warmunda na de matige resultaten van de afgelopen weken de punten  goed gebruiken om niet alsnog in de problemen te komen. Winst op Nicolaas Boys zou de Warmonders definitief in veilige haven brengen. Daar kwam echter niet veel van terecht. Na een 0-0 tussenstand halverwege, pikte Nicolaas Boys via twee rake inzetten de winst na de thee in. Door deze 0-2 nederlaag zakt Warmunda terug tot net onder de rode streep. Volgende week staat de laatste competitieronde op het programma: een uitwedstrijd tegen FC Oegstgeest. Daar moet een resultaat worden behaald om of Stompwijk’92 of Floreant te passeren op de ranglijst om daarmee de nacompetitie te ontlopen. Deze twee ploegen beschikken over 36 punten, terwijl Warmunda het met een puntje minder moet doen. Op sportpark De Voscuyl wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Van Nispen diende in de twee nog resterende duels punten te vergaren om de nacompetitie om degradatie naar de Vijfde Klasse te voorkomen. Te beginnen tegen RKAVIC. Daar kwam in Amstelveen weinig van terecht. De 4-1 nederlaag van zaterdagmiddag betekent dat De Zilkse formatie, met nog een competitieronde voor de boeg, de nacompetitie niet meer kan ontlopen. Dat laatste betekent dat het seizoen er voor de geel-roden nog lang niet opzit.

Volgende week zaterdag ontvangt Van Nispen het Amsterdamse VVA/Spartaan. Aftrap om 14.30 uur

Voor de kampioen in 5A, SJC-zaterdag, zat het seizoen er vorige week al op. De Jeroensclub kwam dus niet meer in actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in