foto Marca Bultink

Noordwijk/Bollenstreek – De open dag Bollenstreek in Bedrijf is weer een succes geworden. Rond de duizend bewoners en bezoekers van de Bollenstreek brachten zaterdag een bezoek aan acht agrarische bedrijven in het Langeveld (Noordwijk).  

De open dag, die dit jaar voor de dertigste keer werd georganiseerd, is bedoeld om bewoners en bezoekers van de Bollenstreek te laten kennismaken met de sierteelsector. De bedrijven hadden hun best gedaan zo goed mogelijk voor de dag te komen. Op de deelnemende bedrijven werden bezoekers ontvangen door eigenaren, medewerkers en familieleden. Zij vertelden over hun werk, gaven rondleidingen en beantwoordden vragen. Ook waren er fotoseries en presentaties.

Op de meeste locaties was ook een organisatie te gast op het gebied van agrarisch natuurbeheer, waterkwaliteit, bijen houden, landschap en cultuurhistorie van de Bollenstreek. Er was ambachtelijke Bollenstreek-ijs verkrijgbaar en ook voor kinderen was er van alles te zien en te doen.  

Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord).  

De foto’s hieronder zijn van René Faas:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in