Bollenstreek – In de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk mag er tijdens de jaarwisseling vuurwerk worden afgeschoten vanaf 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. Vuurwerk mag alleen verkocht worden op 28, 29 en 30 december. Volgens de weersverwachting gaat het flink waaien tijdens oud en nieuw, let daarom goed op met het afsteken van vuurwerk.

Binnen de vier gemeenten zijn er algemene vuurwerkvrije zones ingesteld. In Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk is het verboden vuurwerk af te steken bij schoolpleinen, zorginstellingen, dierenasiels- en pensions, brandstofopslagen, tankstations en binnen 100 meter van een molen. In Sassenheim, Voorhout en Warmond zijn er door de bewoners specifieke vuurwerkvrije zones aangevraagd en aangewezen; deze vindt u hier.

Het is verboden vreugdevuren te maken, wensballonnen op te laten of te carbidschieten binnen de vier gemeenten. Hulpdiensten hebben het rond de jaarwisseling erg druk. Bij bepaalde gevaarlijke situaties kan de kaart hieronder worden geraadpleegd. Bij brand en/of (levens)gevaar, bel 112.

Tijdens het afsteken van vuurwerk wordt aangeraden om de ogen te beschermen met een vuurwerkbril en de gebruiksaanwijzing op het vuurwerk vooraf door te lezen. Om te voorkomen dat kinderen gaan spelen met vuurwerk dat alsnog kan afgaan wordt gevraagd om vuurwerkresten snel op te ruimen.

2 REACTIES

  1. Dag liberalen mensen, als jullie inwoners van de 3 gemeenten zo begaan zijn bij het Milleu ? Waarom nog met Vuurwerk het Milleu belasten ? En dieren bezitters, de stuipen om het lijf te jagen . En extra werk voor de buiten medewerkers . Ik zal niet blijven zeuren ,een goed en gezond 2024 toegewenst .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in