De organisatie van de veiling met het totaalbedrag.

Voorhout – De veiling van HV Foreholte heeft vrijdagavond 31.000 euro opgeleverd. Het bedrag wordt geïnvesteerd in de jeugdopleiding van de vereniging.

In sportcafé De Eijk, aangrenzend aan sporthal de Tulp, werden ruim 260 kavels aangeboden. Het aanbod was voor ieder wat wils: van verwenpakketten van de lokale bakker tot aan eersterangs kaarten voor de afscheidstournee van Youp van ’t Hek. De populairste prijs was een rondvaart door Leiden met een hapje en een drankje, georganiseerd door de veilingcommissie. Deze prijs is al meerdere jaren populair, want de veiling werd voor de derde keer gehouden. Eerdere edities brachten 14.000 en 16.000 euro op.

Onder leiding van veilingmeester Theo van Werkhoven werd, naast de veiling, ook de uitslag van de loterij bekend gemaakt. Voor het eerst was de veiling gepaard gegaan met een loterij, waarvoor 1500 loten waren verkocht ter waarde van één euro. De ruim 150 aanwezigen in het café zagen dat er 45 prijzen gewonnen konden worden, met als hoofdprijs een Philips 5500 Series 43″ FullHD flatscreen. Het verhaal achter deze hoofdprijs is memorabel: één van de organisatoren van de veiling, die vroeger bij ADO heeft gespeeld, had deze televisie gewonnen bij een wedstrijd latje trap in de rust van de voetbalwedstrijd Katwijk – Rijnsburgse Boys.

De opbrengst van de loting en de veiling wordt door de club geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Zo kunnen er clinics worden gehouden, meer trainingsfaciliteiten worden geregeld en is er ook meer ruimte voor leuke uitjes.

De vereniging noemt de veiling ‘een waar succes’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in