Voorbeeld van Janus op de rotonde. Bron: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt akkoord te gaan met de verhuizing van het beeld Janus van het Vuurtorenplein naar de nieuwe rotonde voor het plein. De meeste partijen gingen tijdens een commissievergadering dinsdag akkoord na uitleg over de kosten van 225.000 euro als richtprijs voor de aanbesteding van de verplaatsing. Ter Hark verwacht lagere offertes. De adviescommissie Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte (BKOR) adviseerde positief over de verplaatsing van Janus naar de nieuwe rotonde bij het Vuurtorenplein. De ontwikkelaar Van Erk, eigenaar van de winkels op het Vuurtorenplein, heeft niet gevraagd Janus snel te verplaatsen, antwoordde de wethouder op de vraag van GroenLinks. Maar de projectontwikkelaar hoeft ook de verplaatsing niet te betalen. Lijst Salman (2 zetels) was niet overtuigd en de PvdI (4 zetels) wilde eerst fractieoverleg. Janus wordt daarom opnieuw besproken in de raadsvergadering op 24 oktober.

14 REACTIES

 1. Wat een idioten om goed te vinden om zoveel geld uit te geven voor Janus het is gemeenschapsgeld niet van hun persoonlijk dus makkelijk uitgeven het moet toch niet gekker worden doe normaal en sloop dat ding

 2. Waarom moet de gemeente opdraaien voor de kosten van verplaatsen van Janus , een icoon, maar de firma van Erk heeft plannen met de winkels, hun eigendom! Maar het plein is van de gemeente Noordwijk. Dus wat is de reden dan om te verplaatsen gemeente Noordwijk vraag ik mij af. Waarom past Janus er niet? Daar heb ik nog niets over gehoord, Gemeenteraad vragen jullie je dat niet af dan ? Ik lees over een markt of zo. Veel onduidelijkheid gemeenteraad! Ga toch niet zo gauw akkoord met het verplaatsen van Janus voor zo veel geld. Wat moet er betaald worden aan de kunstenaar. Dit omdat het kunstwerk bij verplaatsen afgebroken wordt van de muur wat onderdeel is van het Janus beeld. Is dat op slinkse wijze verwerkt in de kosten? Gemeenteraad deze vragen krijg je zomaar kado!! Doe er dan wat mee !!!!!!!!!!!!!! Het is gemeenschapsgeld, realiseren jullie dat wel?

 3. Vreemd, een vlag of een tijdelijke banner op een rotonde mag niet ivm de zichtlijnen, een blok beton valt daar niet onder zeker! Maar ja liever een Janus dan een rotonde vol onkruid!

 4. Vorige week al een opmerking gemaakt over het bedrag wat per persoon zou moeten worden betaald per inwoner (bijna 43.000) €225.000 per persoon over een verwachtte looptijd van nog eens 25 jaar, of nog veel langer, is niet erg veel.
  De Schelft, is helaas door brand verwoest, had veel emotionele waarde voor de “Kokkerhouters”.
  Janus is (gelukkig) , hij heeft emotionele waarde voor de “Noortukkers”, nog niet verdwenen.
  Deze verplaatsing is een eenmalige uitgave!
  Onderhoud, energiekosten, etc. zullen na de bouw van zwembad, de komende 25 jaar een veelvoud zijn van de 225.000 Euro, dus ook de bijdrage per inwoner Gemeente Noordwijk.
  Een fusie is altijd erg moeilijk. GEVEN EN NEMEN.
  Wat is wijsheid

 5. Praatjes voor de vaak en gebrek aan historich inzicht en de focus op baantjes waar ze voor in de rij staan.
  Voor het minium loon of compassie dorp staan ze daar niet.
  De retoriek spreekt men zoals het op het gewenste moment uit komt.
  Ze grepen de macht ondanks de vele die met passie voor janus de brieven schreven.
  In besloten rokerige kamertjes nemen ze compromissen en concensus met elkaar de scheids lijnen vallen weg.
  Geld is geen issue het volk betaalt zij zijn de sjaak,WONEN EN LEVEN IN EEN VERVALLEN BADPLAATS.
  DE STRUCTUUR VAN HET TOTSTAND KOMEN VAN BESLUITEN IS TEGEN DE INWONERS,ze verschuilen zich achter slogans en regels die hun beschermen,de jurisprudentie is hun religie.
  Hapsnap een besluit hier een besluit daar.
  Steunen op elite en gevestigde orde.
  ZONDER GEEN ENKELE VISIE OF EXPERTISE VER VERWEIDERD VAN HISTORISCH BESEF OF PASSIE DORP.
  Het zijn managers met oogkleppen voor handelend uit pragmatisme en gecharcheerd denkend aan hun carrierre en electrorale promotie.
  God geef ons een beter bestuurlijk systeem.

   • Als we nu eerst beginnen met de juiste spelling te gebruiken, die u, als “specialist” is ontgaan, kunnen we mijn opleiding bespreken🤔

 6. Als we nu eerst beginnen met de juiste spelling te gebruiken, die u, als “specialist” is ontgaan, kunnen we mijn opleiding bespreken🤔

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in